Kávés kekszszalámigolyó
sponsored links
Van úgy, hogy nincs idõnk bekapcsolni a sütõt, ezért egy gyorsan elkészíthetõ édességet találunk ki. Én most apró golyókat sodortam, mégpedig kávés ízesítésû kekszes masszából.
Bár érdemes picit pihentetni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, de ezalatt végezhetünk egyéb teendõnkkel.
Nagyon egyszerû és remek vendégváró. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifõztük magazin márciusi számában is.
Bár érdemes picit pihentetni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, de ezalatt végezhetünk egyéb teendõnkkel.
Nagyon egyszerû és remek vendégváró. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifõztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók kb. 26 golyóhoz
*10 dkg darált háztartási keksz
*10 dkg egész háztartási keksz
*5 dkg porcukor
*4 ek azonnal oldódó kávé
*1 ek vaníliás cukor
*1 ek rum
*10 dkg olvasztott vaj
*0,5 dl tej
*5 dkg porcukor a forgatáshoz
A háztartási kekszet apró darabokra törjük, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Becsomagolva legalább 2 órára és a hûtõbe rakjuk.
Nagyobb diónyi golyókat sodrunk, és porcukorba forgatjuk.
Egy éjszakát hideg helyen pihentetjük, hogy a keksz megfelelõen megpuhuljon benne.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.