Kávés kekszes szelet
sponsored links
Hozzávalók a tésztához:
4 db tojás
4 evõkanál víz
25 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 mokkáskanál sütõpor
Hozzávalók a kekszes kávés krémhez:
20 dkg darált háztartási keksz
4 személyre lefõzött friss feketekávé
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 evõkanál kakaópor
Elkészítése:
A tojássárgákat a négy evõkanál vízzel kikeverjük,hozzáadjuk a porcukrot,a lisztet,a sütõport és végül a négy felvert tojásfehérjét. 180 -fokos elõmelegített sütõbe tesszük és tûpróbáig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihûlni.
A krémhez a darált kekszhez hozzáadjuk a kávét. Egy másik tálban habosra kikeverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral. Belekeverjük a kávés kekszes masszát. A tepsiben kihûlt piskóta tetejére öntjük a krémet és egyenletesen elkenjük rajta. Tetejére csokoládémázat készítünk, amit egyenletesen elkenünk a felületén. Hûtõbe tesszük dermedni kb. 2 órára,majd tetszés szerint felszeleteljük. Mindegyik szelet tetejére egy félbe vágott háztartási kekszet rakunk,de tovább díszíthetjük félbe vágott eperszemekkel is.
Csokoládémáz hozzávalói:
15 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
5 evk. tej
8 dkg ráma
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a többi hozzávalót is.
A recept megjelent a 2017 . Küldd el a recepted , Filléres ételek / különszámában.