Kávés felfújt
sponsored links
200. KÁVÉFELFÚJT / Váncza recept
Kávé rajongó vagy? Akkor ez a Váncza recept neked való!
Nem csak finom de könnyen el is készíthetõ. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
6 db. kifli vékony karikára felvágva
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl. erõs forró eszpresszó feketekávé
5 dkg olvasztott vaj
3 db tojás
2 evõkanál porcukor
Továbbá: 23 cm-es kapcsos kerek tortaforma
Hozzávalók a kávés öntethez:
1 csomag tejszín ízû pudingpor
5 dl. tej
1 dl. frissen fõzött kávé
3 dl. habtejszín
Kávés öntet elkészítése:
A tejet a kávét és a pudingport csomómentesre keverjük,majd sûrû krémmé fõzzük.
Még forrón hozzá keverjük a hideg tejszínt és szobahõmérsékleten hagyjuk kihûlni.
Kávés felfújt elkészítése:
A forró kávét egy lábasban elkeverjük a pudingporral.
Ezután ráöntjük a felkarikázott kiflikre és azonnal összekeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és kis lángra téve állandó kevergetés közben elkezdjük fõzni.
Addig fõzzük amíg a massza le nem válik az edény faláról,vagyis már nem ragad.
Ez kb. 3-4 perc. Hagyjuk teljesen kihûlni,majd a tojás sárgáit keverjük ki habosra a porcukorral és egy másik edénybe pedig verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. A Tojás sárgás habot keverjük bele a kiflis masszába,majd adjuk hozzá a keményre vert tojásfehérje habot is. A tortaformát vastagon kikenjük hideg vajjal,majd beszórjuk porcukorral. Vízgõzre téve,letakarva 45 percig gõzöljük.
Ezután hagyjuk a formában kihûlni. Ahogyan hûl,úgy válik el lassan a formától a felfújtunk.
Tányérra tesszük. Porcukorral meghintjük és kávés öntettel kínáljuk.