Kávés csokitorta
sponsored links
Még egy torta, mert tortából sosem elég :)
Ennek a tortának az a titka, hogy elkészítés után legalább 2 órát a mélyhûtõben kell tartani, és utána is érdemes még hidegen hagyni, hogy a krémek összeálljanak. Így nagy eséllyel nem fog szétfolyni, ott a vendégek elõtt, mert az olyan elég-kellemetlen...
Hozzávalók:
az alaphoz:
12 dkg zabpehely
9 dkg puha datolya
1 kávéskanál instant kávé por (lehet koffeinmentes is)
kávés csokikrém:
25 dkg puha datolya
10 dkg olvasztott kókuszolaj
2 evõkanál kakaópor
2 kávéskanál instant kávé por (lehet koffeinmentes is)
vaníliakrém:
20 dkg kesudió
12 dkg olvasztott kókuszolaj
7 dkg méz
1 dl víz
egy kávéskanál bourbon vanília por
A tetejére kakaóport szórunk
Elõkészítés: A kesudiót beáztatjuk tiszta vízbe 4 órára. A tortaformát kibéleljük sütõpapírral.
Elkészítés: Az alaphoz az összetevõket aprítógépben összedolgozzuk, és belenyomjuk az elõkészített tortaformába. A kávés csokikrémhez az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk. Rásimítjuk a tortaformában az alapra. Hûtõszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Közben elkészítjük a vaníliás krémet. Ehhez minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és krémesre turmixoljuk. Ezt a következõ réteget csak akkor tegyük rá a tortára, ha a csokis réteg már meg tudja tartani. Simítsuk el, és szórjunk rá kakaóport. Egész kávészemekkel díszítsük.
Úgy számoljunk, hogy felvágás elõtt legyen ideje a tortának összeállni, ezt csak hidegben tudja megtenni, úgyhogy ezt a tortát érdemes elõzõ nap elkészíteni, és 2 óra fagyasztóban, majd utána kb 5 fokos hûtõszekrényben tárolni.
Ennek a tortának az a titka, hogy elkészítés után legalább 2 órát a mélyhûtõben kell tartani, és utána is érdemes még hidegen hagyni, hogy a krémek összeálljanak. Így nagy eséllyel nem fog szétfolyni, ott a vendégek elõtt, mert az olyan elég-kellemetlen...
az alapra a kávés csokiréteg kerül, arra pedig a vaníliás krém |
Hozzávalók:
az alaphoz:
12 dkg zabpehely
9 dkg puha datolya
1 kávéskanál instant kávé por (lehet koffeinmentes is)
kávés csokikrém:
25 dkg puha datolya
10 dkg olvasztott kókuszolaj
2 evõkanál kakaópor
2 kávéskanál instant kávé por (lehet koffeinmentes is)
vaníliakrém:
20 dkg kesudió
12 dkg olvasztott kókuszolaj
7 dkg méz
1 dl víz
egy kávéskanál bourbon vanília por
A tetejére kakaóport szórunk
Elõkészítés: A kesudiót beáztatjuk tiszta vízbe 4 órára. A tortaformát kibéleljük sütõpapírral.
Elkészítés: Az alaphoz az összetevõket aprítógépben összedolgozzuk, és belenyomjuk az elõkészített tortaformába. A kávés csokikrémhez az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk. Rásimítjuk a tortaformában az alapra. Hûtõszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Közben elkészítjük a vaníliás krémet. Ehhez minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és krémesre turmixoljuk. Ezt a következõ réteget csak akkor tegyük rá a tortára, ha a csokis réteg már meg tudja tartani. Simítsuk el, és szórjunk rá kakaóport. Egész kávészemekkel díszítsük.
Annyira lágy puha a csokis krém, hogy alig akar megállni |
Úgy számoljunk, hogy felvágás elõtt legyen ideje a tortának összeállni, ezt csak hidegben tudja megtenni, úgyhogy ezt a tortát érdemes elõzõ nap elkészíteni, és 2 óra fagyasztóban, majd utána kb 5 fokos hûtõszekrényben tárolni.