Kávés-csokis mousse torta
sponsored links
Hozzávalók:
a kakaós laphoz
Száraz hozzávalók: 7.5 dkg liszt,10 dkg cukor, 3 dkg holland kakaó, 1/2 kávéskanál sütõpor, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, csipet só,
Nedves hozzávalók:1 tojás, 30 ml olaj, 60 ml natúr joghurt, 80 ml fõtt kávé
Krémhez: 4 dl habtejszín, 5 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 1 dl tej, 10 dkg 50 %-os csokoládé, 10 dkg fehér csokoládé, 1 evõkanál instant kávé, 10 gr zselatin
Csokibevonat: 1 tábla trüffelkrémes csokoládé, 1,5 dl tejszín
Elkészítése:a kakaós laphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, a nedves hozzávalókat a kávé kivételével habverõvel felverjük, a kettõt összekavarjuk , adagolva közben a kávét. Sütõpappírral bélelt 26 cm es, kapcsos tortaformába öntjük és elõmelegített ...