Kávékaviár?vagyis a kávé nem kotyog, hanem ívik?!

2014-06-02

sponsored links

Kedvenc rokonnõm mondá vala: Nálam a kávé kotyog, nem ívik! :D

Nálunk is így van ez, ám egy kis zselatinnal csodákat tudunk mûvelni.

IMG_9855





Aki olvasgatja néha-néha vagy állandó jelleggel Praliné Zsuzsit, az tudja, mindig mutat valami tök jó dolgot. Én személy szerint nagyon szeretem és tisztelem a munkásságát, õ igazán érti és élvezi, amit csinál!

Na szóval, Nála láttam ezt a kávékaviárt, amit akár tovább is gondolhatunk, mert akár bármilyen más itallal is elkészíthetjük (véleményem szerint).

IMG_9862

2 tk zselatin

1,5 ek hideg víz

4,5 dkg fekete kávé

olaj

Mindenek elõtt az olajat egy tálban hûtõbe tesszük pár órára, hogy hideg legyen. Ez segít a zselatinnak megdermedni.

A zselatint egy tálban feloldjuk a vízben. Hagyjuk, hogy a por felszívja a folyadékot.

IMG_9844

Ezután felöntjük a forró kávéval és teljesen feloldjuk benne a zselatint folyamatosan kevergetve az egészet.

IMG_9845

Amikor feloldódott és nagyjából szobahõmérsékletû, akkor beleöntjük az egészet egy ilyen csõrös flakonba.

IMG_9846

A hideg olajba csepegtetjük a kávés folyadékot, egy kaviár 3 cseppentés után kezd lesüllyedni az aljára.

Addig csepegtetünk, míg megtelik a tál alja, majd egy szûrõ segítségével óvatosan kiemeljük a kaviárokat a tálból és az olajat lecsepegtetve egy kistányérra tesszük õket.

Addig folytatjuk, míg el nem fogy a folyadék a flakonból. Ha valami oknál fogva a zselatin meghúzna idõ elõtt, pár másodpercre tegyük a mikróba, de figyeljünk, hogy szobahõmérsékleten dolgozzunk vele.

IMG_9857

Tálalás elõtt, ha megszórunk vele valamit, azért érdemes az olajat leitatni róla egy papírtörlõvel, egyébként pedig lehet érdemes rajta hagyni, hogy nedvesen tartsa az egészet, a levegõn ugyanis a zselatin kiszárad. (Már amennyire tapasztaltam.)

IMG_9851

Én próbaképp az épp elkészült eper fagyimra szórtam és nagyon tuti volt! :) Csúszkáltak lefelé a torkomon a kis sikamlós golyócskák! :D :P

Ha még csak tervezed a kipróbálását, nyakunkon a fagyi szezon, a grill partyk ideje, amikor lenyûgözheted vele a vendégeidet! :)

Hajrá, hajrá, hajrá! :)

Jaj, az eperfagyi receptje is jön nemsokára! ;)

Ha tetszett a nem mindennapi kaviár, csatlakozz hozzám a Facebookon is! :)

facebook kép


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/06/02...

sponsored links

Keres?s