Kávékaviár?vagyis a kávé nem kotyog, hanem ívik?!
sponsored links
Kedvenc rokonnõm mondá vala: Nálam a kávé kotyog, nem ívik!
Nálunk is így van ez, ám egy kis zselatinnal csodákat tudunk mûvelni.
Aki olvasgatja néha-néha vagy állandó jelleggel Praliné Zsuzsit, az tudja, mindig mutat valami tök jó dolgot. Én személy szerint nagyon szeretem és tisztelem a munkásságát, õ igazán érti és élvezi, amit csinál!
Na szóval, Nála láttam ezt a kávékaviárt, amit akár tovább is gondolhatunk, mert akár bármilyen más itallal is elkészíthetjük (véleményem szerint).
2 tk zselatin
1,5 ek hideg víz
4,5 dkg fekete kávé
olaj
Mindenek elõtt az olajat egy tálban hûtõbe tesszük pár órára, hogy hideg legyen. Ez segít a zselatinnak megdermedni.
A zselatint egy tálban feloldjuk a vízben. Hagyjuk, hogy a por felszívja a folyadékot.
Ezután felöntjük a forró kávéval és teljesen feloldjuk benne a zselatint folyamatosan kevergetve az egészet.
Amikor feloldódott és nagyjából szobahõmérsékletû, akkor beleöntjük az egészet egy ilyen csõrös flakonba.
A hideg olajba csepegtetjük a kávés folyadékot, egy kaviár 3 cseppentés után kezd lesüllyedni az aljára.
Addig csepegtetünk, míg megtelik a tál alja, majd egy szûrõ segítségével óvatosan kiemeljük a kaviárokat a tálból és az olajat lecsepegtetve egy kistányérra tesszük õket.
Addig folytatjuk, míg el nem fogy a folyadék a flakonból. Ha valami oknál fogva a zselatin meghúzna idõ elõtt, pár másodpercre tegyük a mikróba, de figyeljünk, hogy szobahõmérsékleten dolgozzunk vele.
Tálalás elõtt, ha megszórunk vele valamit, azért érdemes az olajat leitatni róla egy papírtörlõvel, egyébként pedig lehet érdemes rajta hagyni, hogy nedvesen tartsa az egészet, a levegõn ugyanis a zselatin kiszárad. (Már amennyire tapasztaltam.)
Én próbaképp az épp elkészült eper fagyimra szórtam és nagyon tuti volt! Csúszkáltak lefelé a torkomon a kis sikamlós golyócskák!
Ha még csak tervezed a kipróbálását, nyakunkon a fagyi szezon, a grill partyk ideje, amikor lenyûgözheted vele a vendégeidet!
Hajrá, hajrá, hajrá!
Jaj, az eperfagyi receptje is jön nemsokára!
Ha tetszett a nem mindennapi kaviár, csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Nálunk is így van ez, ám egy kis zselatinnal csodákat tudunk mûvelni.
Aki olvasgatja néha-néha vagy állandó jelleggel Praliné Zsuzsit, az tudja, mindig mutat valami tök jó dolgot. Én személy szerint nagyon szeretem és tisztelem a munkásságát, õ igazán érti és élvezi, amit csinál!
Na szóval, Nála láttam ezt a kávékaviárt, amit akár tovább is gondolhatunk, mert akár bármilyen más itallal is elkészíthetjük (véleményem szerint).
2 tk zselatin
1,5 ek hideg víz
4,5 dkg fekete kávé
olaj
Mindenek elõtt az olajat egy tálban hûtõbe tesszük pár órára, hogy hideg legyen. Ez segít a zselatinnak megdermedni.
A zselatint egy tálban feloldjuk a vízben. Hagyjuk, hogy a por felszívja a folyadékot.
Ezután felöntjük a forró kávéval és teljesen feloldjuk benne a zselatint folyamatosan kevergetve az egészet.
Amikor feloldódott és nagyjából szobahõmérsékletû, akkor beleöntjük az egészet egy ilyen csõrös flakonba.
A hideg olajba csepegtetjük a kávés folyadékot, egy kaviár 3 cseppentés után kezd lesüllyedni az aljára.
Addig csepegtetünk, míg megtelik a tál alja, majd egy szûrõ segítségével óvatosan kiemeljük a kaviárokat a tálból és az olajat lecsepegtetve egy kistányérra tesszük õket.
Addig folytatjuk, míg el nem fogy a folyadék a flakonból. Ha valami oknál fogva a zselatin meghúzna idõ elõtt, pár másodpercre tegyük a mikróba, de figyeljünk, hogy szobahõmérsékleten dolgozzunk vele.
Tálalás elõtt, ha megszórunk vele valamit, azért érdemes az olajat leitatni róla egy papírtörlõvel, egyébként pedig lehet érdemes rajta hagyni, hogy nedvesen tartsa az egészet, a levegõn ugyanis a zselatin kiszárad. (Már amennyire tapasztaltam.)
Én próbaképp az épp elkészült eper fagyimra szórtam és nagyon tuti volt! Csúszkáltak lefelé a torkomon a kis sikamlós golyócskák!
Ha még csak tervezed a kipróbálását, nyakunkon a fagyi szezon, a grill partyk ideje, amikor lenyûgözheted vele a vendégeidet!
Hajrá, hajrá, hajrá!
Jaj, az eperfagyi receptje is jön nemsokára!
Ha tetszett a nem mindennapi kaviár, csatlakozz hozzám a Facebookon is!