Kávékaramellás bonbon

2013-02-01

sponsored links



Önzõ módon eszembe jutott a hétvégén, hogy mi lenne, ha a saját kedvenc bonbonomat próbálnám megálmodni, ha már tõletek is a kedvenceket kérem a Küldj egy bonbont sünnel! játékra. Na persze ez nem ilyen egyszerû dolog, hiszen nagyon sok kedvencem van, de most kerestem három olyan összetevõt, ami abszolút a ranglistám elején áll:
1) Kávé: egy jó erõs fekete bármikor jöhet, már számtalan bonbonreceptben használtam.
2) Karamell: igen, bevallom, karamellfüggõ vagyok, ezen nincs mit szépíteni, elég csak megnézni, hány karamellás recept van a blogon.
3) Minõségi alkohol: több szempontból is szeretem bonbonokban használni, mind az ízhez, mind az állaghoz sokat tesz hozzá, és nem utolsósorban az eltarthatóságot is javítani tudja.
Na tehát adott volt ez a három összetevõ, és innen már csak egy lépés volt, hogy megszülessen az új kedvencem, a Metaxával megbolondított kávékaramellás bonbon! Még 2011-ben készítettem az elsõ ízesített karamellát a blogon, a málnakaramellt, azóta számtalan verzióban (pl. narancsos-fahéjas, gyömbéres, passiógyümölcsös, sütõtökös-mézeskalácsos, banános) kipróbáltam már. A kávés még hiányzott a repertoárból, de hiba lett volna kihagyni: a kesernyés kávéíz és a puha-nyúlós, édes karamella ...

Folytats a blogon ... www.pralineparadicsom.hu/2013/02/kave...

sponsored links

Keres?s