Kávéhabos muffin
sponsored links
Jó kis kávés,habos muffinok voltak a mai ebéd desszertjei.
Hozzávalók:
tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 12 dkg kakaó
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl kefír
- 2 dl olaj
- 3 tojás
- pici só
krémhez:
- 12,5 dkg Mascarpone
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 evõkanál instant kávépor
- kávépor
Elkészítése:
A szokásos módon elkészítjük a tésztát.
A száraz hozzávalókat ,és a nedveseket is külön összekeverjük. majd a két keverékbõl egy egységes tésztát kavarunk.
A muffin sütõt háromnegyed részig megtöltjük, majd 25 percig sütjük , vagy tûpróbáig.
A krémhez a tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és a kávéport, majd a mascarpónét is.
Habzsákba töltjük a kávékrémet, és a kihûlt muffinok tetejére halmozzuk csigaformában, majd egy kis kávéporral még megszitáljuk.