Kávébrownie
sponsored links
Azt hiszem egy kicsit túlsütöttem, mert igen erõs nyers-tojás fóbiám van, és a szakácskönyv kicsit hosszú sütési idõt adott meg. Aki belül kicsit nyersen szereti, az süsse kevesebb ideig, vagy alacsonyabb hõmérsékleten. Elég szégyen-gyalázat, de nem volt itthon elég vaj, ezért a zsiradék fele nálam olaj volt, de nem hiszem, hogy ez bármiféle különbséget okozott, úgyis nagyon sok kevert tésztában olaj van vaj helyett.
Hozzávalók:
- 6 dkg vaj (+ kevés a tepsihez)
- 12 dkg étcsokoládé
- 12-15 dkg cukor (18-at ír a recept, nekem 12-vel is jó volt)
- 2 tojás
- 1 evõkanál instant kávé 1 evõkanál forró vízben feloldva
- 9 dkg liszt
- 1/2 teáskanál sütõpor
- 6 dkg dióféle (dió/mogyoró/mandula/pekándió)
A csokoládét és a vajat egy tálba teszem, és mikróban vagy gõz fölött megolvasztom. Egy másik tálban habosra keverem a tojásokat és a cukrot. Egy szögletes (20x20 cm) sütõtálat kivajazok, kibélelem sütõpapírral, és a sütõt elõmelegítem 180 fokra. A megolvasztott csokoládéhoz keverem a kávét, majd több adagban hozzáadom a tojásos-cukros keveréket. Végül beleszitálom a lisztet és a sütõport, és nagyjából összekeverem. A diót/mogyorót durvára összevágom, a tésztához adom, tepsibe teszem és kb. 25-30 perc alatt megsütöm (ez nálam a teljesen átsült szint volt). Miután kihûlt, kockákra vágom.
kb. 20x20 cm-es tepsihez.