Kávébab süti

2014-03-09

sponsored links




Amíg nem iszom meg reggel az elsõ kávémat - zombi vagyok..
Ha túl késõn iszom, megfájdul a fejem,
ha túl sokat iszom, pörgök estig, majd éjszaka számolom a bárányokat :)



De ha jókor iszom..és idõm is van rá, akkor szeretem élvezni, az ízét, az illatát, a sokáig megmaradó tejhabot a tetején..


Ez a babkávé alakú süti maga a harapható kávé. Az illata már sütés közben érezhetõ, az íze pedig.. 
de próbáld ki magad is.


Hozzávalók, kb. 25-30 sütihez:

230 g liszt
20 g keserû kakaópor
130 g puha vaj
100 g nádcukor
30 ml frissen fõzött kávé
5-10 g porkávé

Elkészítés:

1.Fõzz egy adag jó kávét :)
2. A puha vajat tedd a keverõtálba, add hozzá a cukrot és keverd krémesre,
3.Öntsd hozzá a kávét és a kávéport is add hozzá,
4.Egy tálba szitáld a lisztet a kakaóporral, majd keverd, amíg szilárd anyaggá összeáll,
5.Kézzel gyúrd át, kemény és sima legyen, majd csomagold folpack-ba és tedd a hûtóbe 1-2 órára.
6.Pihenés után 15 g-os darabokra vagdosd a tésztát, formázd ovális alukú, kissé lapitott formává-mint egy kávébab. Felszínét hosszított "S" karcolattal jelöld,-akár az igazi..
7. A sütõt melegítsd elõ 170 °C-ra
8.Tedd hûtõbe 30 percre, hogy kissé megkeményedjen a tészta és megtartsa formáját a sütés során.
9. Süsd 20 percig..



..és élvezd a csodás végeredményt :)




Folytats a blogon ... repatorta.blogspot.com/2014/03/babkav...

sponsored links

Keres?s