Kávé mousse
sponsored links
Ez a mai desszert sem éppen túl bonyolult vagy különleges hozzávalókkal bír, egyszerû, csak odafigyelés és türelem kell hozzá!
Egyetlen fontos kritérium, akárcsak a tiramisu esetében, hogy a tojást, sárgáját és a cukrot kemény habbá verjük, ami idõigényes, ha van, természetesen robotgéppel egyszerû, csak várni kell tényleg, körülbelül 40 perc vagy több is, ne sajnáljuk az idõt, hogy tökéletes, levegõs mousse-t kapjunk, mert elengedhetetlen ez a mozzanat, ahhoz, hogy tökéletes legyen a krémünk!
Ezt nem lehet elégszer elmondani, ha sietünk és gyorsan össze akarunk valamit dobni, az legyen a tegnapi frappé, inkább, mert a tökély csak idõvel érhetõ el! Ígérjétek meg, hogy nem siettek, ha mousset készítetek, ok?!
Jöjjön!
Espressomousse / Kávé
mousse
Hozzávalók ( 2 személy részére):
100
g habtejszín
1
db tojás
2
db tojássárgája
40
g cukor
20
ml espresso
Krém: ...