Kávé mousse

2012-02-22

sponsored links

Ez a mai desszert sem éppen túl bonyolult vagy különleges hozzávalókkal bír, egyszerû, csak odafigyelés és türelem kell hozzá!
Egyetlen fontos kritérium, akárcsak a tiramisu esetében, hogy a tojást, sárgáját és a cukrot kemény habbá verjük, ami idõigényes, ha van, természetesen robotgéppel egyszerû, csak várni kell tényleg, körülbelül 40 perc vagy több is, ne sajnáljuk az idõt, hogy tökéletes, levegõs mousse-t kapjunk, mert elengedhetetlen ez a mozzanat, ahhoz, hogy tökéletes legyen a krémünk!
Ezt nem lehet elégszer elmondani, ha sietünk és gyorsan össze akarunk valamit dobni, az legyen a tegnapi frappé, inkább, mert a tökély csak idõvel érhetõ el! Ígérjétek meg, hogy nem siettek, ha mousset készítetek, ok?!

Jöjjön!

Espressomousse / Kávé mousse

Hozzávalók  ( 2 személy részére):

   100 g habtejszín
    1 db tojás
    2 db tojássárgája
    40 g cukor
   20 ml espresso 


Krém: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3...

sponsored links

Keres?s