Kávé-Baileys jégkrém ropogós-kávés csokiburokban (6. SAD)
sponsored links
A kávé-Baileys páros bonbontöltelékként már bizonyított, így gondoltam, fagyiban is remekül mûködnének! A kávés ízt instant kávé segítségével adtam a fõzött fagyinak, és jó adag ír krémlikõr került bele (bevallom, most nem pont Baileys, hanem testvére, a Carolans, ami olcsóbb és az összetétele is szimpatikusabbnak tûnt), így aztán választanunk kell, hogy fagyizunk vagy vezetünk.
A csokiburok pedig ismét elmaradhatatlan volt: ezúttal tejcsokiból készült, amelybe instant kávét kevertem. Az instant kávé izgalmas ropogósságot ad a jégkrémnek, míg maga a fagyi a nagy mennyiségû likõrnek köszönhetõen gyorsan olvad, puha és selymes.
A jégkrém a SAD 6. fordulójára készült, ahol Noémi, a Mandulasarok blog írója felteszi a kérdést: Kávét vagy teát? Bár mindkettõt szeretem, de ha választanom kell, egyértelmûen a kávéra voksolok! Noémi azt is kérte, hogy a díszítés az édesség valamely hozzávalójából legyen és ropogjon, nálam mindkét kritériumnak eleget tesz a csokibevonatba kevert instant kávé, bár nagyon jól el tudnám még képzelni kakaóbabtörettel is helyette.
Hozzávalók 4 nagyobb és 4 kisebb formához:
Fagyialap:
- 2 tojás sárgája
- 2 dl teljes tej
- 2 kk. vaníliakivonat
- 3 tk. instant kávé
- 4 ek. xilit (ízlés szerint módosítható vagy cukorra cserélhetõ) ...