Káposztával töltött gömbcukkini (paleo)
sponsored links
Az úgy volt, hogy maradt meg egy kevés házi gyors savanyú káposztám (recept itt), meg a leve. Négyünknek kevés lett volna, így gondoltam megpróbálom milyen, ha a hûtõben árválkodó gömbcukkinibe töltögetem. Az eredmény nagyon finom savanyúság lett. Ennek a leve pedig nagyon jó indító lehet, az itt található paleo kovászos cukkinihez (recept itt), vagy paleo kovászos uborkához (recept itt). Az uborka nálam már a hûtõben csücsül...
Hozzávalók:
4 gömbcukkini
negyed adag házi gyors savanyú káposzta + a leve (recept itt)
szénsavmentes ásványvíz
2 evõkanál só
1 csokor kapor
8-10 szem fekete bors
2 kisebb babérlevél
2 gerezd fokhagyma
A cukkiniket megmossuk, magházukat kivájjuk. Megtöltjük a káposztával. Nagyobb dunsztos- vagy csatos üveg (ügyeljünk arra, hogy a szája akkora legyen, hogy ki is tudjuk majd szedni a cukkiniket belõle) aljára rakjuk a megmosott kaprot, erre rakjuk állítgatva, jó szorosan a töltött cukkiniket. majd beleszórjuk a sót, a borsot, a fokhagymát, és a babérlevelet is. Felöntjük a káposzta levével és annyi ásványvízzel, amennyi az egészet teljesen ellepi. Ha szükséges és nagyobb, tisztára mosott kõvel lenyomatjuk, így nem jön fel a tetejére a cukkini. Az üveg tetejére tányért teszünk vagy ráhajtjuk a csatos tetõt, tehát nem kell légmentesen lezárni. Meleg, de a tûzõ naptól védett helyen 2-3 napig érleljük (amikor zavaros lesz a lé már jó). Behûtve fogyasztjuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!