Káposztával töltött dagadó mamaligával
sponsored links
Az asszonykám egyik kedvenc szakácskönyvében, a Száz legjobb olcsó receptben találta az ételt, és annyira beleszerelmesedett, hogy elkészítette, amikor vendégeink jöttek. (Csak tudnám, mitõl olcsó ma a dagadó?)
Azt mondta, hogy puliszkát fõz hozzá. Meg kell mondjam, hogy elõször meghökkentem, de eztán lelkesen igazat adtam, készítse el. És elõre bocsátom: a polenta igazán illik ehhez az ételhez.
A receptet többször elolvasta, és eléggé hitetlenkedett közben: a töltelék nem tartalmazott tojást.
- Hát mi tartja össze a dagadóban, hiszen elég vastag lesz! - mondogatta, annyira, hogy végül is meggugliztam, és találtam is recepteket, viszonylag sokat. Mindegyikben közös volt, hogy a töltelék tojás nélküli.
Akkor lássuk a receptet.
Hozzávalók:
Egy szép 80 dekás dagadó, amit a készséges hentes a kisbéri piacon szépen felvágott, elõkészítette a ...