Káposztás tarte tatin
sponsored links
A történet úgy kezdõdött, hogy az egyik régi kedves barátnõm hazajött Franciaországból egy néhány napra, és a hétvégén hozzánk is fel tudott ugrani egy pár órára megnézni a gyerekeket, mivel ez Karácsonykor sajnos kimaradt. Járt az agyam, hogy mit tudnék Neki készíteni, és végül az jutott eszembe milyen lenne, ha kipróbálnám a káposztás cvekedlit "elfranciásítani" a borított tortájuk mintájára, hiszen a káposztának is jól áll a karamellizálás. A tésztát Joanne Harris A francia konyha c. könyve alapján készítettem, csak a cukor helyett egy kis hideg vizet raktam bele, hogy ne essen szét a tészta.
Hozzávalók:
Káposztához:
3 evõkanál olaj
4 evõkanál cukor
1 közepes méretû káposzta (enyém 1,4 kg-os volt)
só, bors
Tésztához:
300g liszt + egy kevés a nyújtáshoz ...