Káposztás rétes metélõhagymás joghurtszósszal

2017-03-13

sponsored links



Hozzávalók: 

  • 40 dkg káposzta
  • 30 dkg krumpli
  • 25 dkg sárgarépa
  • 15 dkg tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 evõkanál zsemlemorzsa
  • 2 marék petrezselyemzöld
  • 8 réteslap (fagyasztott)
  • 1 tojás
  • só, õrölt bors


A joghurtszószhoz: 

  • 25 dkg natúr joghurt
  • 1 csokor metélõhagyma
  • só, õrölt bors
  • csipentyi õrölt szerecsendió


Elkészítése:


  1. Egy serpenyõben 1 evõkanál vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott (legyalult) káposztát, meg a vékonyra szelt répát. Felöntjük 2 dl vízzel, kb 5 percig pároljuk (amíg a víz elfõ). Közben a krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, megfõzzük, majd leszûrjük.
  2. A réteslapokat egy nagy sütõpapírral bélelt tepsire egymásra terítjük úgy, hogy egyenként megkenjük olvasztott vajjal. Zsemlemorzsával megszórjuk a tetejét.
  3. Egy tálban összekavarjuk a káposztás ragut a krumplival, tojásal, apró kockára vágott sajttal, petrezselyemzölddel, illetve tejföllel. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tölteléket a réteslap egyik oldalára halmozzuk úgy, hogy a szélein egy kevés helyet meghagyunk. A széleket ráhajtjuk.
  5. Feltekerjük, és mindenhol megkenjük a maradék olvasztott vajjal.
  6. 180 fokos sütõben, kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
  7. A sütõbõl kivéve, szeletekre vágjuk.
  8. A joghurtot összekavarjuk apróra vágott metélõhagymával, sóval, és borssal ízlés szerint. Ezt kínáljuk a rétes mellé.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/03/kaposz...

sponsored links

Keres?s