Káposztás rétes metélõhagymás joghurtszósszal
sponsored links
Hozzávalók:
- 40 dkg káposzta
- 30 dkg krumpli
- 25 dkg sárgarépa
- 15 dkg tejföl
- 10 dkg sajt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 2 evõkanál zsemlemorzsa
- 2 marék petrezselyemzöld
- 8 réteslap (fagyasztott)
- 1 tojás
- só, õrölt bors
A joghurtszószhoz:
- 25 dkg natúr joghurt
- 1 csokor metélõhagyma
- só, õrölt bors
- csipentyi õrölt szerecsendió
Elkészítése:
- Egy serpenyõben 1 evõkanál vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott (legyalult) káposztát, meg a vékonyra szelt répát. Felöntjük 2 dl vízzel, kb 5 percig pároljuk (amíg a víz elfõ). Közben a krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, megfõzzük, majd leszûrjük.
- A réteslapokat egy nagy sütõpapírral bélelt tepsire egymásra terítjük úgy, hogy egyenként megkenjük olvasztott vajjal. Zsemlemorzsával megszórjuk a tetejét.
- Egy tálban összekavarjuk a káposztás ragut a krumplival, tojásal, apró kockára vágott sajttal, petrezselyemzölddel, illetve tejföllel. Sóval, borssal ízesítjük.
- A tölteléket a réteslap egyik oldalára halmozzuk úgy, hogy a szélein egy kevés helyet meghagyunk. A széleket ráhajtjuk.
- Feltekerjük, és mindenhol megkenjük a maradék olvasztott vajjal.
- 180 fokos sütõben, kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
- A sütõbõl kivéve, szeletekre vágjuk.
- A joghurtot összekavarjuk apróra vágott metélõhagymával, sóval, és borssal ízlés szerint. Ezt kínáljuk a rétes mellé.