Káposztás ponty
sponsored links
Hozzávalók:
1 kg savanyított káposzta
500 g. filézett ponty
2 evõkanál olíva olaj
2 db hagyma
4 gerezd fokhagyma
150 ml száraz fehérbor
500 ml tejföl
1 mokkás kanál füstölt pirospaprika
kb. 8 dkg liszt
1 mokkás kanál cayenne bors
1 db reszelt citrom héj
1 evõkanál szárított kapor
ízlés szerint: só, bors
Továbbá: 1 db 36 x 16 cm -es 10 cm magas falú tepsi
Elkészítése:
Az olajon dinszteljük meg a vékonyra felszeletelt hagymát és fokhagymát.
A savanyú káposztát mossuk át és vágjuk kisebb darabokra.
Adjuk hozzá a hagymás alaphoz,és néhány percig pirítsuk át,majd öntsük fel a borral.
Lefedve addig pároljuk amíg el nem fõ a leve.
Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.
A filézett ponty,általában félbe vágva egészben kapható.
Vágjuk fel három részre. Sózzuk,borsozzuk és a pirospaprikával össze kevert lisztben forgassuk meg.
Kevés forró olívaolajban süssük meg mind két oldalát 2-3 perc alatt.
A tejfölt keverjük össze a cayenne borssal,a reszelt citrom héjjal,a kaporral és sózzuk,borsozzuk meg ízlés szerint.
Egy hõálló tálat kissé olajozzunk ki.
Az edény aljára tegyük a káposzta felét.
Erre fektessük rá az elõ sütött ponty szeleteket.
Takarjuk be a maradék káposztával.
A tetejére öntsük rá a tejfölös keveréket és elõmelegített sütõben 200 -fokon süssük készre.
Tálaláskor halmozzunk egy keveset a káposztából a tányér közepébe,és rakjuk rá a ponty szeletbõl egyet. Locsoljuk meg kevés tejföllel és szórjuk meg kaporral.
Fázisfotók: