Káposztás pogácsa

2011-10-05

sponsored links



Az utazás maga az otthon.

                                                    (Baso)

Már régen sütöttem pogácsát. Ha igazán õsziesre hangoltam volna magam, diósat sütök. Mert az olyan szürethez való. Mert isteni eszegetni hozzá a mézédes szõlõt a nagy diófa árnyékában... elmélázva azon, milyen jó is, hogy Isten megteremté a szõlõt. És elmélázva azon, hogy bizony a darazsakat kifelejthette volna a repertoárból. De se diófa, se árnyék, se darazsak, se szõlõszedés... Régi emlékek ezek. Így hát káposztás lett a pogácsa. No ez sem rossz ám! És most hogy jobban belegondolok... Mert e mellé pedig kitûnõen illik egy-két pohárka pincehideg óbor. Úgyhogy nem is igaz... Ez is igazi szüretelõs pogácsa! :)

Pogácsát kevesen tudnak igazán jót sütni. Életem során leginkább kõkemény, ízetlen darabokat kóstoltam elég nagy számban. Anyu viszont csodás volt ebben a mûfajban. Tõle tanultam, mik a jó pogi titkai. A pogácsa sem egy méricskélõs mûfaj. Azért most mértem, hogy tudjak receptet adni, de sosem szoktam. A titkok tehát: mindig joghurttal vagy kefírrel vagy aludttejjel vagy kultúrával készítem. Ez a folyadék. Ettõl lesz olyan igazi pogácsaíze, és ettõl lesz többek között finom lágy a tészta. Tehát a ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/10...

sponsored links

Keres?s