Káposztás pogácsa egyszerûen

2018-02-09

sponsored links



Egyszerûen... abbahagyhatatlan :) mondta a Férjem. 
Neki készítettem, mert szereti a káposztás sósságokat.
Rajong a káposztás papucsért, a káposztás rétesért, a káposztás tésztáért, 
a káposztás leveles pogácsáért.
Nos, ezt a pogácsát ráhangolódva állítottam össze.
Próbáltam a legegyszerûbben megoldani: 
minél kevesebb idõráfordítással, és 
minimális összetevõkkel. 
Semmi kelesztés, semmi hajtogatás.
Egy dolgot tartottam szem elõtt: káposzta mindenek felett ?
Na és bors, mert bors nélkül nincs élet (számára).







Káposztás pogácsa

Hozzávalók
36 db 
(4 cm átmérõjû szaggatóval)


250 g kenyérliszt (Szabó malom)
150 g hideg teavaj
13 g só
200 g reszelt párolt káposzta* (fejes káposzta)
1 ek 10 %-os ecet
5 ek hideg víz
2 tk frissen õrölt bors 
a tetejére durvára õrölt bors

- A lisztet elmorzsoltam a vajjal.
- Hozzáadtam a sót, a borsot, összekevertem a káposztával.
- A közepébe öntöttem, az ecettel elkevert vizet.
- Az ujjaimmal, gyors mozdulatokkal összeállítottam a tésztát.
- Kinyújtottam kb. 1 cm vastagságúra, lekentem (most tojással) vízzel,
tekertem rá borsot és kiszaggattam.
- Picit megsodortam a tenyerem élével és sütõpapírral fedett tepsire sorakoztattam.






- Tepsistõl hidegre tettem sütésig: ez nekem 2 óra volt, 
de elég ha addig tesszük a hûtõbe még újra megdermed a vaj, kb. 30 - 40 perc).
- Elõmelegített sütõben (175 fok légkeverés) 20 percet sütöttem.





Káposzta elõkészítése

Kb. 30 dkg káposzta
 2 ek vaj

bors

A káposztát reszeljünk le.
A vajat olvasszuk meg és tegyük rá a káposztát.
Fedõ alatt pároljuk 10 percet, kicsi hõmérsékleten,
majd vegyük nagyobbra és pirítsuk oda kedvünkre.
Pergessük meg sóval és tekerjünk rá borsot.
Hûtsük ki.





Megjegyzés
- Káposztás tésztát készítettem 2 nappal elõbb, akkor többet dinszteltem,
gyorsan kihûtöttem és légmentesen lezárva hidegre tettem.
Ezzel is idõt nyerünk.
- Kenyérlisztbõl készítettem, de készíthetjük a finomliszttel.
A liszt 20 %-át felcserélhetjük teljes kiõrlésûre.
- A pogácsát most tojással kentem meg, mert mást is készítettem amihez kellett,
de csak a pogácsához nem ütöttem volna fel.
Tökéletes a víz.




Másnapra megmentettem 6 darabot, hogy letudjam fotózni.
Másnap is finom!





Magam fontam :)


Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s