Káposztás muffin - Gyöngyitõl
sponsored links
50-60dkg káposzta,
25dkg liszt,
2db tojás,
8 dkg vaj,
2 kk. sütõpor, vagy szódabikarbóna,
2 ek olaj a káposzta párolásához,
2dl tej,
só
bors,
õrölt kömény,
A káposztát lereszeljük és a 2 ek. olajon megpároljuk, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.
Összekeverjük külön a száraz anyagokat, külön a nedveset, a káposzta mehet a szárazanyagok közzé, utána az egészet egyesítjük. Jól összekeverjük.
A muffin formát kibéleljük vagy zsírral kikenjük és lisztezzük. Beleadagoljuk a masszát, én megszórtam lenmaggal. Elõmelegített 180 fokon 30-40 percig sütjük. Kivéve a sütõbõl rövid ideig pihentetjük, majd kiszedjük a formákból.