Káposztás lepcsánka
sponsored links
...vagy tócsni, görhöny, ki milyen néven ismeri ezt az ételt, melyet most savanyú káposztát keverve a tésztához tettem érdekesebbé. A gyerekeknek viszont nem kevertem hozzá a káposztát, hanem a hagyományos lepcsánka mellé kínáltam. A káposztásba került még némi maradék medvehagyma is, tovább fokozva az ízeket.
Egyébként édes kis történet fûzõdik családunkban ehhez az ételhez: anyukám velem volt várandós, amikor a TV-ben látta elkészíteni ezt a finomságot. Olyan jól tálalták a végén a szakácsok, hogy igencsak megkívánta az ételt és apukám, igazi lovagként, szeretett volna várandós kedvese kedvében járni, ezért még aznap este elkészítette anyukámnak a lepcsánkát. Mondanom sem kell, hogy milyen sikere volt...mind az íze, mind pedig a gesztus miatt...Az elsõ édes élmény után sokszor készült még nálunk ez a finomság, amit rendszerint apukám sütött meg nekünk. Véleménye szerint õ készíti el a legjobban azóta is:) Bár a vélemények megoszlanak a jó lepcsánka vastagságával kapcsolatban (anyukám a vékonyan készített, jó ropogósra sütött példányokat szereti, apukám viszont a vastagabb, kívül ropogós, de belül puha változatot), ez soha nem okozott problémát, mert mindkét variáció az asztalra került:) Azóta is apukám receptje alapján készítem, amit soha nem írt le, így a hozzávalók arányát is csak ellesni tudtam tõle, vagyis nem tudom pontosan leírni, de azért megpróbálom...
Hozzávalók: ...