Káposztás-kolbászos kombe
sponsored links
A tavaly elkészített kolbászos-káposztás frittata és a Chef Vikinél látott juhtúrós-kolbászos kombe adta az ötletet. Elõbbinek hatalmas sikere volt, remekül kijött egymással az ételben összehozott kolbász és káposzta, utóbbit pedig még sohasem készítettem, de már régóta szemezek vele Viki blogján. Szóval nekivágtam. Volt még otthon egy kis finom házi kolbász, juhtúró viszont nem. Helyette gondoltam a párolt káposztát beletenni. Jó döntés volt. A kombe-ban is remekül összepasszoltak! Maga az étel egy nagyon puha, többrétegû tészta. A rétegek között található a töltelék (nálam a káposzta és a kolbász), valamint az egybeolvasztott vaj és olaj. Nagyon finom és kiadós! Sütés közben a tészta szép magasra feldagad, szóval 1-2 szelet elég egy fõnek. Így másnapra is megvolt a reggeli (másnapra is nagyon puha maradt a tészta, picit átmelegítettem mikróban, így még finomabb lett)... Próbáljátok ki:)
Hozzávalók:
a tésztához:
3,5 dl tej 58 Ft
1 dl víz
1 teáskanál cukor
1 evõkanál só
60 dkg liszt 95 Ft ...