Káposztás kenyér
sponsored links
Néhány napja kaptam egy levelet, hogy van-e káposztás kenyér receptem. Akkor még nem volt, de az ötlet tetszett, megálmodtam hozzá a formát és tegnap el is készítettem. Arra gondoltam, hogy egy olyan formázással mutatna jól, amiben a káposzta egy része a tészta felületére kerül, így sütés közben ott karamellizálódik, az íze és az illata intenzívebb lesz. Ezért a beaucaire kenyér formáját választottam.
Hozzávalók:
aktív kovászhoz:
- 2 dl víz
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg kovász vagy öregtészta
- 1 dkg friss élesztõ
A hozzávalókat alaposan elkeverjük, legjobb rögtön a kenyérsütõgép üstjében, majd legalább 2 órán át letakarva érleljük.
Míg pihen a kovász elkészítjük a tölteléket. Egy kisebb fej káposzta negyedét lereszeljük, egy ...