Káposztás kenyér

2011-11-05

sponsored links


Néhány napja kaptam egy levelet, hogy van-e káposztás kenyér receptem. Akkor még nem volt, de az ötlet tetszett, megálmodtam hozzá a formát és tegnap el is készítettem. Arra gondoltam, hogy egy olyan formázással mutatna jól, amiben a káposzta egy része a tészta felületére kerül, így sütés közben ott karamellizálódik, az íze és az illata intenzívebb lesz. Ezért a beaucaire kenyér formáját választottam.
Hozzávalók:

aktív kovászhoz:
  • 2 dl víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg kovász vagy öregtészta
  • 1 dkg friss élesztõ
A hozzávalókat alaposan elkeverjük, legjobb rögtön a kenyérsütõgép üstjében, majd legalább 2 órán át letakarva érleljük.
Míg pihen a kovász elkészítjük a tölteléket. Egy kisebb fej káposzta negyedét lereszeljük, egy ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2011/11/ka...

sponsored links

Keres?s