Káposztás kakas kemencében- Fripturã se coco? cu varzã la cuptor
sponsored links
Hozzávalók 4-6 személyre: a kakas levesben fõtt melle,combjai és szárnyai, 1 fej káposzta, 1 hagyma, 2 paradicsompaprika, 2 paradicsom, zsír, só, bors, csombor.
Elkészítése: A káposztát vékonyra gyaluljuk és szükséges mennyiségû zsiradékon megdinszteljük. Az apróra vágott hagymát és paradicsompaprikát kevés zsíron üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, sózzuk, borsózzuk, megszórjuk csomborral és összekeverjük a káposztával, majd az egészet egy tepsibe tesszük. A levesben fõtt húsokat sóval és borssal fûszerezzük, bekenjük kevés zsírral, majd a káposztára helyezzük. 30-40 percig forró kemencében vagy sütõben sütjük.
Megjegyzés: Az étel kacsahússal is készülhet.
Fripturã se coco? la cuptor
Ingredientepentru 4-6 persoane: pulpele, pieptul ?i aripile de coco? fierte în ciorbã, 1 cãpã?ânã de varzã, 1 ceapã, 2 gogo?ari, unturã, 2 ro?ii, sare, piper, cimbru.
Prepararea: Varza se taie mãrunt ?i se cãle?te în unturã. Ceapa ?i gogo?arii se mãrun?esc, se înãbu?ã în pu?inã unturã, apoi se adaugã ro?iile mãrun?ite ?i se toarnã totul peste varzã. Se asezoneazã cu sare, piper ?i cimbru, se amestecã ?i se pune în tavã. Carnea de coco? se presarã cu piper, se unge cu unturã ?i se a?azã peste varzã. Se dã la cuptor pentru 30-40 minute, dupã care se serve?te.