Káposztás-gombás csusza
sponsored links
Végtelenül egyszerû, de ugyanakkor igen ízes étel következik most. Azt is elárulhatom ? ettõl tán csak érdekesebb az egész ?, hogy igazából, mint már oly sokszor: ez is véletlen mûve lett. Nagyon gyorsan elkészíthetõ, ha pedig ismét csak a befektetett energiát és a végeredményt nézzük, akkor igencsak jól járunk a végén.
Hozzávalók:
1 csomag csuszatészta (200 g),
egy doboz csiperkegomba (300 g),
egy jó marék savanyú káposzta,
három szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma,
2 csipet tárkony, 3 csipet só, frissen õrölt bors,
kevés cukor, 2 csipet szerecsendió,
kevés köménymag, 2 babérlevél, meg vagy 3 evõkanál zsír.
Így készítsétek...
Egy fazékba vizet tettem fel fõni, közben pedig elkészítettem a mártás-ragu alapját. A zsíron jól megpirítottam az elõzõleg felkarikázott újhagymát, fokhagymát, majd rádobtam a savanyú káposztát, a babérlevelet is, innentõl viszont már minden párolódott. A készülõ alapot ízesítettem sóval, frissen õrölt borssal, és egy egész kevés cukorral. Rövid párolás után hozzáadtam a felaprított csiperkegombát, a köményt, a tárkonyt, végül a szerecsendiót.
Az idõközben felforralt vízben kifõztem a csuszatésztát, leszûrtem, a serpenyõbe tettem, és jól összeforgattam a mártásos raguval. Aki szereti, apríthat rá egy kis csípõs paprikát, de lehet tejföllel is fogyasztani.
Mindössze húsz perc munka, de jóval hosszabb élvezet! :-)
2013: Medvehagymás bucik
2012: Paradicsomos-medvehagymás tészta
2011: Pezsgõ a Kárpát-medencében
Hozzávalók:
1 csomag csuszatészta (200 g),
egy doboz csiperkegomba (300 g),
egy jó marék savanyú káposzta,
három szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma,
2 csipet tárkony, 3 csipet só, frissen õrölt bors,
kevés cukor, 2 csipet szerecsendió,
kevés köménymag, 2 babérlevél, meg vagy 3 evõkanál zsír.
Így készítsétek...
Egy fazékba vizet tettem fel fõni, közben pedig elkészítettem a mártás-ragu alapját. A zsíron jól megpirítottam az elõzõleg felkarikázott újhagymát, fokhagymát, majd rádobtam a savanyú káposztát, a babérlevelet is, innentõl viszont már minden párolódott. A készülõ alapot ízesítettem sóval, frissen õrölt borssal, és egy egész kevés cukorral. Rövid párolás után hozzáadtam a felaprított csiperkegombát, a köményt, a tárkonyt, végül a szerecsendiót.
Az idõközben felforralt vízben kifõztem a csuszatésztát, leszûrtem, a serpenyõbe tettem, és jól összeforgattam a mártásos raguval. Aki szereti, apríthat rá egy kis csípõs paprikát, de lehet tejföllel is fogyasztani.
Mindössze húsz perc munka, de jóval hosszabb élvezet! :-)
2013: Medvehagymás bucik
2012: Paradicsomos-medvehagymás tészta
2011: Pezsgõ a Kárpát-medencében