Káposztás fodroska

2014-04-23

sponsored links

Az egyik kedvenc tésztánk a káposztás. Anyukámtól tanultam az elkészítését. Bár én cukorral is kedvelem, a család inkább borssal fogyasztja. Egyszerû egytálétel, hamar elkészül. Most a fûszeres-pudingos almaleves után második fogásként kínáltam.


Hozzávalók 3 fõre:
  • 1 közepes fej káposzta
  • 1 tk só
  • 1 kk õrölt bors
  • 2-3 ek olaj
  • 25 dkg fodros kockatészta
A káposzta 2-3 külsõ levelét leszedjük, majd a torzsa kivételével lereszeljük.
Meghintjük a sóval és jól összeforgatjuk.
Hagyjuk állni 10-15 percet, majd alaposan kinyomkodjuk belõle a levet.
Egy magas falú serpenyõbe tesszük, rálocsoljuk az olajat és lepirítjuk.
Megszórjuk a borssal.
A tésztát sós vízben megfõzzük, leszûrjük, hideg vízben átöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
A lecsöpögött tésztát a káposztához keverjük, ha szükséges, még sózzuk.
Pár percre visszatesszük a tûzre és átforrósítjuk.
 




Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/04/kapos...

sponsored links

Keres?s