Káposztás fodroska
sponsored links
Az egyik kedvenc tésztánk a káposztás. Anyukámtól tanultam az elkészítését. Bár én cukorral is kedvelem, a család inkább borssal fogyasztja. Egyszerû egytálétel, hamar elkészül. Most a fûszeres-pudingos almaleves után második fogásként kínáltam.
Hozzávalók 3 fõre:
- 1 közepes fej káposzta
- 1 tk só
- 1 kk õrölt bors
- 2-3 ek olaj
- 25 dkg fodros kockatészta
A káposzta 2-3 külsõ levelét leszedjük, majd a torzsa kivételével lereszeljük.
Meghintjük a sóval és jól összeforgatjuk.
Hagyjuk állni 10-15 percet, majd alaposan kinyomkodjuk belõle a levet.
Egy magas falú serpenyõbe tesszük, rálocsoljuk az olajat és lepirítjuk.
Megszórjuk a borssal.
A tésztát sós vízben megfõzzük, leszûrjük, hideg vízben átöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
A lecsöpögött tésztát a káposztához keverjük, ha szükséges, még sózzuk.
Pár percre visszatesszük a tûzre és átforrósítjuk.