Káposztasaláta gazdagon
sponsored links
A hagyományos káposztasalátát gazdagíthatjuk sok-sok összetevõvel, amitõl igazán izgalmas összhatást kapunk. Frissen a legfinomabb, ezért nagy adagot nem érdemes készíteni, de egy-két napig hûtõben eltartható.
Hozzávalók:
1 db kisebb fejes káposzta (a halvány zöldes a legfinomabb)
2 db lila hagyma
fél piros kaliforniai paprika
fél sárga kaliforniai paprika
2 db fehér hagyma
só, bors
egész köménymag (ha nem szereted, lehet õrölt is)
almaecet
cukor vagy folyékony édesítõ
fél hegyes paprika (elhagyható)
Elkészítés:
A káposztát mosd meg, majd káposztareszelõn gyaluld le. Forralj vizet, majd öntsd rá a káposztára, de fél perc után szûrd le. Készítsd el a salátalevet vízbõl, ecetbõl, sóból és cukorból- ízlés szerint. Öntsd rá a káposztára, majd szeleteld bele a kétféle hagymát, a kockára vagy vékony szeletekre vágott paprikát.
Szórd meg a köménymaggal. Jól lehûtve tálald. .
Hozzávalók:
1 db kisebb fejes káposzta (a halvány zöldes a legfinomabb)
2 db lila hagyma
fél piros kaliforniai paprika
fél sárga kaliforniai paprika
2 db fehér hagyma
só, bors
egész köménymag (ha nem szereted, lehet õrölt is)
almaecet
cukor vagy folyékony édesítõ
fél hegyes paprika (elhagyható)
Elkészítés:
A káposztát mosd meg, majd káposztareszelõn gyaluld le. Forralj vizet, majd öntsd rá a káposztára, de fél perc után szûrd le. Készítsd el a salátalevet vízbõl, ecetbõl, sóból és cukorból- ízlés szerint. Öntsd rá a káposztára, majd szeleteld bele a kétféle hagymát, a kockára vagy vékony szeletekre vágott paprikát.
Szórd meg a köménymaggal. Jól lehûtve tálald. .