Káposztalével savanyított zöldségleves
sponsored links
Ez a leves amolyan Jolly Joker szerintem. Télen, hidegben melengetõ, nyáron, a hõségben hûsítõ lehet. Télen a zöldségek egy részét lehet fagyasztottal helyettesíteni, nyáron pedig kimondottan jólesik a melegtõl már kissé elfeledett káposztalé íze.:) Apósom mindig leszív néhány palacknyi káposztalevet a hordóból, és elteszi a pincébe, így tulajdonképpen egész évben van friss káposztalevünk. Lehet hússal is készíteni, de ennek a levesnek anélkül is nagyon finom, gazdag íze van.
Káposztalével savanyított zöldségleves
Hozzávalók: 2-3 sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér, 1 kicsi zeller, 15-15 dkg sárga és zöld hüvelyû zöldbab, 15 dkg zöldborsó, 15-20 dkg karfiol, 1 paprika, 1 hagyma, 5 dk rizs, 2 evõkanál liszt, kb. 5 dl káposztalé, 1 tojássárgája, 1 dl ...