Káposztaléleves + egy dal
sponsored links
Nehogy bírálat érjen, hogy csak ünnepelek és "kampányolok" miközben teljesen elhanyagolom a gasztroblogomat, gondoltam beblogolom a káposztalélevesem receptjét. Annál is inkább, mert ez egy kiváló téli leves és karácsony elõtt épp aktuális, hiszen nálunk Erdélyben sok család asztalára kerül az ünnepen. A levesrõl annyit, hogy Székelyföldön disznóvágások idején a torra szokták készíteni és a véres-májas hurka elõtt szolgálják fel. A hagyományos disznótoros változat elképzelhetetlen velõ (agyvelõ) nélkül, levesbetétként lehet tenni bele rizst, vagy csipetkét, és régen rántással sûrítették. De el lehet készíteni velõ, levesbetét és rántás nélkül, disznóvágástól függetlenül is szárított vargányával fûszerezve. Ezt a változatot olvashatjátok alább.
Hozzávalók: 30-40 dkg sertéslapocka és bármilyen csontos sertéshús vegyesen, 50 dkg friss kolbászhús, 2-3 sárgarépa, 1-2 petrezselyem, 1 kisebb zeller, 1 kisfej hagyma, maréknyi ...