Káposztaleves húsgombóccal

2011-12-06

sponsored links


A káposzta nálunk igazából csak nyersen vagy savanyúságnak megy. Azért nagynéha, amikor már végképp nem tudom, mit fõzzek, készítek egy-egy lucskost, vagy káposztás laskát, és le van tudva az étel.:) Kicsi lányom szombaton azt mondta, hogy imádja az oviban a káposztalevest, ezért vasárnapra azt terveztem. Utána meg fasírtot akartam sütni friss kolbászhúsból. Végül férjecském döntötte el a kérdést: csinálj húsgombócot a levesbe, úgy egykalap alatt meglesz a leves és a második is. És úgy lett.:)

Káposztaleves húsgombóccal

Hozzávalók: 1 kg káposzta, 30-40 dkg fûszerezett (só, bors, pirospaprika, fokhagyma) darált sertéshús, 1 tojássárgája, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, só, ecet, petrezselyemzöld, húslé vagy víz; a tálaláshoz: tejföl.

Elkészítése: Felforralunk 2-3 l vizet vagy húslevest (esetleg vegyesen), és beledobjuk a vékony csíkokra vágott vagy ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/12/k...

sponsored links

Keres?s