Káposzta és tejföl avagy Hej de rutyutyu

2018-03-14

sponsored links


Ne kérdezzetek semmit.
Jött az ötlet.
Nem tudom hogyan, és honnan, csak jött.
Ölég népies lett, ha valaki ismer valami hasonlót, léci írjon.
Kösziköszi és ÕrültenJóÉtvágyat !











TEJFÖLÖS KÁPOSZTALASKA,
    GERSLIVEL ÉS KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
1 db fejes káposzta (kb. 1,30 kb.)
15 dkg gersli (árpagyöngy)
20 dkg lángolt kolbász
2 ger. fokhagyma
2 ek. kristálycukor
1-2 ek. liszt
1 p. tejföl
babérlevél
kömény
rozmaring
bors, só
A gerslit egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd átöblítve, sóval és babérlevéllel ízesített vízben, megfõzzük, leszûrjük, félretesszük.
A káposzta külsõ csúnya leveleit eltávolítjuk, a torzsát kivágjuk, aztán a káposztát nagyobbacska kockákra vágjuk (laskákra), egy tálba rakjuk, megsózzuk, majd alaposan átforgatjuk, illetve a kezünkkel jól meggyömöszköljük, ?megtörjük? és jó egy órát pihentetjük, közben ezt a mûveletet 2-3 megismételjük.
A kolbász apró kockákra vágjuk, és forró zsiradékon picit megpirítjuk, majd megszórjuk a cukorral, finoman megkaramellizáljuk, aztán rátesszük a káposztát, zúzott fokhagymával, borssal, köménnyel, rozmaringgal ízesítjük, és innen tovább, kevergetve, szakaszosan pároljuk. Tehát mindig csak annyi vízzel öntjük fel, ami épphogy ellepi, és ezt addig ismételjük, amíg a káposzta eléri a kívánt puhaságot, és csak épp van egy kis leve. (Nem fõzeléket készítünk!)
A káposztához keverjük a megfõtt gerslit, tejfölbõl és lisztbõl készült habarással, jó sûrû, szaftosra fõzzük.



Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/03/...

sponsored links

Keres?s