Káposzta leves, sonkás penne
sponsored links
Mint minden családnál így húsvét után a megmaradt sonkát, felhasználommert többet szoktam készíteni, mint amennyitel tudunk fogyasztani. Ilyenkor szoktam készíteni sonkást tésztát. A megmaradtfõtt tojást is felhasználom. Idén a töltött káposztából maradt egy kiskáposzta, mert a töltelék az elfogyott természetesen és úgy gondoltam lehetnekészíteni egy kis káposzta levest. Nem vagyok híve az ételek kidobásának,inkább amit lehet felhasználok.
2 sárgarépát és 1 fehérrépát meghámoztam, karikákraszeleteltem és olajon megpároltam, megszórtam egy kevés liszttel éspirospaprikával, egy kis ételízesítõvel, köménymaggal és felengedtem vízzel. Amikormár majdnem készre fõtt a zöldség beletettem a savanyú káposztát és készrefõztem. Tejföllel tálaltam, így nem veszett kárba és lett egy finom levesünk.
Sonkás penne
Hozzávalók: