KÖZKÍVÁNATRA: DUNA HULLÁM
sponsored links
Tartozom egy vallomással: balga módon a Facebook-on feltöltöttem a Duna hullám fényképét - de a recept lemaradt a
címû cikkbõl. Ezt ezennel - közkívánatra - pótolom. ( Nagyon jólesõ érzés, hogy ennyien olvassátok a blogot, és szóvá is teszitek, ha valami ne stimmel:)
Remélem minél többen ki is próbáljátok majd a receptet - és meg lesztek elégedve a végeredménnyel. Jó munkát, és jó étvágyat mindenkinek!!!
Hozzávalók:50 dkg meggy,25 dkg vaj,25 dkg cukor,1 tasak vaníliás cukor,só,6 tojás, 35 dkg liszt,1 tasak sütõpor,2 evõkanál kakaópor,3 evõkanál tej
Krém: 7,5 dl tej,2 csomag vaníliás puding,8 evõkanál cukor,2 tasak vaníliás cukor
Tetejére: 2 tábla csokoládé
25 dkg vajat, 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval kikeverünk.
5-6 evõkanál liszttel váltogatva beledolgozzuk a tojásokat és rászitáljuk a sütõporral elkevert maradék lisztet. A felét kivajazott lisztezett tepsibe öntjük.
A maradék tésztát a kakaóporral és 3 evõkanál tejjel összedolgozunk, majd a világos tésztára öntjük.
Elosztjuk rajta a meggyet és elõmelegített sütõben 35 percig sütjük. Hûlni hagyjuk.
A két csomag pudingot a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel megfõzzük ezt is picit hûlni hagyjuk, majd a süteményre simítjuk.
A csokoládét gõz felett megolvasztjuk, majd a pudingra kenjük.
Hûtõbe tesszük és dermedni hagyjuk.