KÖRÖMPÖRKÖLT
sponsored links
A férjemnek fõztem ezt a pörköltet. Én ezzel ugyanúgy vagyok mint a pacallal, hogy elkészítem, de nem eszem!
Most is így voltam, megcsináltam, de én csak a burgonyából ettem kovászos uborkával. De azért ne sajnáljatok, mert ez is nagyon jó volt!
A feldarabolt sertéskörmöt megmostam, megpucoltam.
A vöröshagymát megpucoltam, felkockáztam és a zsírban üvegesre pirítottam. Lehúztam a gáztûzhelyrõl, pici vizet öntöttem alá és beleszórtam a pirospaprikát.
A körömdarabokat beletettem, átpirítottam, fûszereztam. Pörkölthöz híven vizet öntöttem alá, zsírjára pirítottam, ismét vizet öntöttem alá....persze ezt nem sokszor ismételtem.
Amikor már leválik a csontról akkor már puha és készen van.
Úgy szoktam készíteni, hogy sok sûrû szaftja legyen, hogy az én burgonyámra is jusson belõle.
Jó étvágyat!
Most is így voltam, megcsináltam, de én csak a burgonyából ettem kovászos uborkával. De azért ne sajnáljatok, mert ez is nagyon jó volt!
2 db sertésköröm
2 ek. zsír
2 db nagy vöröshagyma
fûszerpaprika
õrölt bors
só
pirosarany
burgonya
A feldarabolt sertéskörmöt megmostam, megpucoltam.
A vöröshagymát megpucoltam, felkockáztam és a zsírban üvegesre pirítottam. Lehúztam a gáztûzhelyrõl, pici vizet öntöttem alá és beleszórtam a pirospaprikát.
A körömdarabokat beletettem, átpirítottam, fûszereztam. Pörkölthöz híven vizet öntöttem alá, zsírjára pirítottam, ismét vizet öntöttem alá....persze ezt nem sokszor ismételtem.
Amikor már leválik a csontról akkor már puha és készen van.
Úgy szoktam készíteni, hogy sok sûrû szaftja legyen, hogy az én burgonyámra is jusson belõle.
Jó étvágyat!