KÓKUSZOS SÁRGARÉPA-TORTA

2017-06-02

sponsored links

/TORTA DI CAROTE E COCCO AI FIORELLINI/

............kb 14 személyes torta, Philadelphia krémmel töltve és bevonva... ? szerelem
elsõ látásra ..

  
Hozzávalók: 

32 dkg sárgarépa
37 dkg liszt
1 csomag sütõpor
5 tojás
32 dkg barna cukor
0,8 dl tej
0,8 dl napraforgóolaj
12 dkg kókuszreszelék
csipet só

A krémhez: 40 dkg philadelphia kenhetõ sajtkrém, 8 dkg porcukor, 16 dkg vaj
A diszitéshez: ehetõ virágok


A vajat kivesszük a hûtõbõl.
A sütõt elõmelegitjük 180 fokra.

 A sárgarépát megtisztitjuk, és finom reszelõn lereszeljük.


Az egész tojásokat a barna cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a sütõport és a csipet sót.
Ezután hozzáadjuk az átszitált lisztet, tejet, olajat, a kicsavart reszelt
sárgarépát és a kókuszreszeléket.
Egy kivajazott és kilisztezett 20 cm-es átmérõjû csatos tortaformába öntjük a
masszát, (használhatunk 24 cm-es is), és az elõmelegitett sütõbe toljuk, 40-
45 perc alatt készre sütjük, tûpróbával ellenõrizzük, hogy a belseje nem maradt
nyers. (30 perc sütés után érdemes alufóliával letakarni, hogy a teteje ne barnuljon
meg)
A megsült tortát egy rácsra tesszük, és teljesen kihûtjük.


Közben robotgéppel habosra keverjük a puha vajat.
Apránként hozzáadjuk a porcukrot, majd a sajtkrémet. Simára keverjük.

A tortát kettévágjuk,  a krém 1/4-ével megkenjük az alsó lapot, és óvatosan
ráhelyezzük a felsõ lapot.  A maradék krémmel bevonjuk a tortát.

Hûtõszekrénybe tesszük, és csak a tálaláskor diszitjük fel az ehetõ virágokkal.













Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2017/06/kokus...

sponsored links

Keres?s