KÓKUSZOS-NUTELLÁS BEJGLI
sponsored links
kókuszos-nutellás bejgli |
Az idén kipróbáltam a kókuszos bejglit is. Már többször megfordult a fejemben, de úgy döntöttem, hogy száraz és mindig elhalasztottam. Aztán most jött egy isteni szikra, hogy nutellával összeházasítva, biztos szaftos lesz a végeredmény, így gyorsan bekevertem.
Hozzávalók
tészta
Töltelék
2 rúdhoz
15 dkg kókuszreszelék
2 dl sûrített tej
1,5 dl víz
1 citrom reszelt héja
1 e.k. kókuszszirup
(vagy kevés kókuszaroma)
2,5 dl. nutella
Elkészítés
A tésztát az elõzõ bejegyzés alapján készítsd el.
A kókuszreszeléket tedd egy fazékba, add hozzá a sûrített tejet és a vizet, reszeld bele a citromhéjat és kezd el fõzni.
Addig fõzd, amíg sûrû és összeálló tölteléket kapsz. A végén fokozd az ízét kevés kókuszsziruppal vagy aromával.
Hûtsd le hidegre.
A kinyújtott tésztát kend le nutellával, majd a hideg töltelék felét egyenletesen terítsd el rajta. Lehet az egész tésztát lekenni nutellával, én csak a közepére kentem egy vastag csíkban.
Szorosan tekerd fel, a végeit dugdosd vissza, kend le tojással, hagyd hûvös helyen 1-2 órát, majd megint kend le a tojással, szurkáld meg és süsd készre a 170-180 fokos légkeveréses sütõben.
kókuszos-nutellás bejgli |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog