KÓKUSZOS CSIRKECOMBOK
sponsored links
kókuszos csirkecombok, kókuszos rizzsel |
Elég izgalmasra sikeredett ez az étel, így gyorsan meg is osztom veletek. Az úgy kezdõdött, kérte a gyerek, hogy curry készüljön a combokból, végig gondoltam, hogy nekem viszont semmi ingerenciám a szokásoshoz. Elkezdtem készíteni valamit, ami nem magyaros és nem is a szokásos ízesítésû curry, viszont a kezdeteknél még fogalmam nem volt róla, hogy mi fog kikerekedni belõle. Aztán fõzés közben elkapott az ihlet, elkészült ez a curry jellegû étel, megkóstoltuk és azonnal eldöntöttem, hogy gyors fotó és a recept azonnali legyezése szükségeltetik, mert annyira finom lett.
Hozzávalók
6 db. nyeles csirkecomb ( persze ez nem fontos)
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 nagy marék zöldborsó
1 konzerv sûrû kókusztej
2 dl víz
2 gerezd fokhagyma
1 cm friss gyömbér
1 t.k. chili pehely
1 t.k. füstölt pirospaprika
1,5 e.k. garam masala fûszerkeverék
1 k.k. bors
1 t.k. só
1 lime leve
5 dkg szeletelt kókusz
2 e.k. étolaj
1 t.k. étkezési keményítõ
rizs
1 bögre basmati rizs
1 e.k. étolaj
3 dkg szeletelt, szárított kókusz
1 t,k. só
2 bögre víz
Elkészítés
Egy nagyobb tapadásmentes serpenyõben tégy étolajat, forrósítsd fel, majd a combokat minden oldalról pirítsd körbe. Majd add hozzá a felkarikázott répát , a szeletelt kókuszt és az apróra vágott hagymát. Keverd el, dínszted pár percet és közben szórd meg a fûszerekkel.
Öntsd fel a vízzel, sózd, borsozd, hagyd forrni 5 percet, majd jöhet a kókusztej, amit elõzõleg elkevertél 1 t.k. étkezési keményítõvel és a füstölt paprika.
Amennyiben szükséges, kicsi vizet még adhatsz hozzá. Amikor felforrt, vedd kicsire a lángot alatta és fedõvel takard le. 25 perc alatt megpuhul a comb, majd vedd le a fedõt és nagy lángon hagyd kissé besûrûsödni a ragut. Legvégül pedig facsard bele a lime levét.
Friss petrezselyemmel vagy korianderrel hintsd meg az elkészült ételt.
Közben készítsd el a rizst is. A legjobb választás a basmati, de nálam most jázminból készült.
Egy lábasba hevíts fel 1 e.k. étolajat, szórd rá a rizst. Kevergesd fehéredésig, majd öntsd fel a dupla mennyiségû vízzel, tedd bele a sót és a kókuszt. Hagyd felforrni, majd vedd kicsire a lángot, fedõvel zárd le és hagyd 8 percet, majd zárd el a lángot és hagyd még a fedõ alatt 8 percet.
Az elkészült rizst egy villával tudod fellazítani.
Tálaláskor készíts egy fészket a rizsbõl és a közepére kanalazzál a szószból, majd ültesd rá a combokat.
kókuszos csirkecombok |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is