KÓKUSZOS BAJADÉRA
sponsored links
KÓKUSZOS BAJADÉRA
Ezt a finom horvát édességet az ünnepekre készítettem.. És már el is fogyott, meg se várva a karácsonyt, így ismétlése következik. Az igazi bajadéra mogyoróval és mandulával készül, de ez a kókuszos verzió is legalább olyan finom, mint az eredeti..
HOZZÁVALÓK
500 gr darált keksz
200 gr kókuszreszelék
250 gr cukor
200 ml tej
250 gr margarin
1 vaniliás cukor
1,5 kanál rum (elhagyható)
Glazúr:
200 gr csokoládé
6 kanál olaj
ELKÉSZÍTÉSE
- A kekszet és a kókkuszreszeléket jól összekeverjük.
- A cukrokat, tejet, margarint lassú tûzön addig melegítjük, amíg folyékonnyá nem válik. Ha kihûlt, akkor keverjük a kekszhez. Ekkor ha szeretnénk, adjuk hozzá a rumot.
- Keverjük jól össze a hozzávalókat - kézzel, majd egy kiolajzott 26x39 cm-es tepsibe nyomjuk egyenletesen bele a tésztánkat. Egyengessük el a tetejét - én egy kanál hátuljával csináltam ezt.
- Készítsük el a glazúrt, (a csokoládét olvasszuk fel és keverjün el benne 6 ek olajat. Ezt öntsünk a sütemény tetejére és hûtõben tároljuk szeletelésig..
Recept: innen
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.