KÍNAI GYÖMBÉRES MARHA JÁZMINRIZZSEL ÉS SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL

2011-12-09

sponsored links


Bizonyára nem lep meg senkit, hogy a világ gasztronómiai szakemberei elsõ helyen a kínai konyhát jegyzik. Maga mögé utasítva ezzel a francia és az olasz konyhát. Nem véletlen ez, hiszen töb ezer éves múlttal rendelkeznek és ez nem csak a történelmükben, de a konyhájukban is nyomot hagyott. Itthon persze már nehezebb a helyzet a kínai konyhával, hiszen elsõ gondolata mindenkinek a gyorséttermi kínai kaja a sarki kifõzdében. 
 Mi nemrégiben a Taiwan Étteremben kóstolhattuk meg a fenti remekmû egyik változatát. (Most néhányan halkan felszisszennek, "Na de kérem, Taiwan nem is Kína!, én is tudom, de ez a legjobb keleti étterem Budapesten szerintem, sorry) Ettünk továbbá gõzgombócot, ami szintén isteni, de nem érdemes otthon hozzálátni, kértünk algasalátát, igazán remek, és ne feledjük az édes-savanyú levest sem! Ez a gyömbéres marha nálam most chili nélkül készült, mivel én nem nagyon rajongok az erõs ételekért, de ha Ti szeretitek a csípõset, ne hagyjátok ki belõle. 

Hozzávalók 2 személyre: ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2011/12/ki...

sponsored links

Keres?s