KÉTSAJTOS BUCIK
sponsored links
KÉTSAJTOS BUCIK
Az albert kifli receptje alapján készítettem el ezeket a nagyon finom sajtos bucikat. Nagy sikert arattak! Volt lefagyasztva is pár, ami felolvadás után ugyanolyan finom, mint frissen sülve!! Javaslom mindenkinek az elkészítését!
HOZZÁVALÓK
1 kg liszt
1 élesztõ
500 ml tej
200 ml olaj
4 kávéskanál cukor
4 kávéskanál só
2 tojás
1 tojásfehérje
1 leveskanál almaecet
Töltelék:
krémsajt
sajt (pl. trapista)
Megkenni:
1 tojássárga
2 leveskanál víz
ELKÉSZÍTÉSE
- A cukros tejben felfuttatjuk az élesztõt, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk. Puha tésztát kell kapjunk, amit 60-90 percig pihentessünk.
- Beolajozzuk a kezünket. Ezután - kedvünk, ízlésünk szerinti nagyságú részekre vágjuk - csípjük a tésztát. majd a tenyerünkkel körkörös mozdulatokat végezve labdákká gyúrjuk azokat.
- Minden is labdát átkenünk olajjal, majd egyesével - olajjal megkent deszkán és olajjal átkent nyújtófával kinyújtjuk hosszúkás formává. Ezután megkenjük azt krémsajttal és egy darabka sajtot helyezünk el a tésztán, majd feltekerjük kifliknek.
- Ezt kb. 30 percig megint pihentetjük és ezután megkenjük a tojássárga és a víz keverékével. Ezután sózzuk meg a tetejét - ha szeretnénk, megszórhatjuk magokkal vagy akár sajttal is. 200 fokon olyan 15 perc alatt megsütjük.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.