KÁVÉ GRANITA KARAMELLÁS MANDULÁVAL
sponsored links
Amikor elolvastam Noémi, a Mandulasarok blog szerzõjének legújabb SAD (Süss, alkoss, díszíts!) versenykiírását, úgy éreztem hogy mint coffeinmentes címmel mûködõ blog nem maradhatok ki. Bár nem erõsségem sem a sütés, sem a díszítés. Az értelemszerû volt, hogy kávéból készítek valamit, azt is tudtam mit. Már csak a ropogós kreálmány hiányzott, azon viszonylag sokáig agyaltam. A tuile-m ugyanis nem sikerült :-( Finom volt, és szép, de valamiért puha lett, és hiába formáztam meg, nem tartotta meg az alakját. A granita talán sokak által nem ismert jeges, hûsítõ szicíliai desszert. Itt bõvebben akad róla olvasnivaló. Szoros rokonságban áll a sorbet-val, ám textúrájukban különbség van: míg a sorbet rendkívûl sima és selymes, addig a sorbet kásaszerûen karcos.
És jöjjön most az, hogy kiknek ajánlom ezt: mindenkinek aki szereti a kávét, de legjobban azoknak, akik egy forró, nyári napon szívesen megisznak egy nagy pohár jeges kávét. Szerintem õk ezt is imádni fogják!
Elkészítéséhez nem kell fagyigép, elég a fagyasztóban 1-2 óránként villával átkeverni a masszát. További elõnye, hogy 1 nappal elõre is elkészíthetõ. Coffein tartalomban nincs hiány, így csak erõs szívûek fogyasszák!
5 kiskanál nescafe
2,5 dl forró víz
2 evõkanál cukor
1 evõkanál vanília aroma ...