KÁPOSZTÁS SAMOSA
sponsored links
A samosa nemrégiben vált az egyik kedvenc "fingerfood"-ommá (kézbe vehetõ ennivaló). Eredetileg indiai származású étel, ami rengeteg változatban készül Indián belül is tájegységenként változó. A közeli Fine Foods Store-ban két változatát készítik: zöldségeset és csirkéset. Az utóbbi nekem annyira nem jön be, de a zöldséges isteni. Hosszas tanulmányok után próbáltam itthon elkészíteni a saját verziómat: ázsiai bolt nincs a környékemen, így maradt a rétestészta klasszikus samosa tészta helyett, de tökéletesen megfelelt. Továbbá arra vágytam, hogy a hagyományosan használt répa helyett valami más roppanjon a fogam alatt evés közben, így lilakáposztával készítettem, és ez a változat lett a legfinomabb. Bõ olajban való sütés helyett pedig sütõben sütöttem. Azért, hogy valami mégis megmaradjon a klasszikus vega samosa összetevõibõl, kiürítettem a fagyasztómból a zöldborsót, hiszen itt az új, és persze a krumpli is megmaradt. A hajtogatásról pedig megnéztem ezt a videót, és tessék ez lett belõle! Kerti partik, nagy baráti összejövetelek kiváló harapnivalója lehet ez, nagy elõnye hogy elõre elkészíthetõ.
Hozzávalók 12 db-hoz:
a töltelékhez:
1/2 közepes fej lilakáposzta
15 dkg zöldborsó
4 db kisebb burgonya
3 szál újhagyma
1 evõkanál olívaolaj
2 teáskanál garam masala ...