KÁPOSZTÁS PALACSINTA
sponsored links
Hozzávalók a tésztához:
80 dkg kenyérliszt, 2 kanál olaj, kiskanál só, 4 dkg élesztõ, kiskanál cukor, langyos víz.
Egy bögre langyos vízben elmorzsoltam az élesztõt, hozzáadtam a cukrot és annyi lisztet, amennyitõl a massza pasztaszerû nem lett. Ez a kovász, amit felfuttattam, hozzáadtam a többi alapanyaghoz és langyos vízzel közepesen kemény, rugalmas tésztát gyúrtam. Megliszteztem a tetejét, letakartam konyharuhával és betettem egy éjszakára a hûtõbe.
Reggel kivettem a hidegrõl és szobahõmérsékleten hagytam 1 órát felmelegedni, majd nekiláttam a palacsintasütésnek.
Közben a töltelékhez lereszeltem egy kb 2 kg-os káposztát, sóztam, majd olajon pirulásig kevergetve pároltam, sütöttem, borsoztam és kihûtöttem.
A tésztát picit átgyúrtam, kettévágtam, majd 2 rudat hengergettem belõle és felvágtam összesen 16 darabkára, gombóccá ...