KÁPOSZTÁS BABLEVES
sponsored links
Káposztás bableves |
Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta
60 dkg fejtett bab
1 nagyobb sárgarépa
1 kisebb petrezselyemgyökér
füstölt comb- amennyi maradt!
3 db baberlevél
1 kk. darált erõs paprika
1 kk. õrölt bors
1 lapos tk. delikát
1 csapott ek. liszt
3 cikk fokhagyma
1 vöröshagyma
olaj, amennyiben a vöröshagyma megpirul
A káposztát kétszer kimostam, hogy ne legyen nagyon savanyú.
A füstölt combot felkockáztam, a káposztával és a babérlevéllel feltettem fõni.
Fél óra után beletettem a babot, a felkarikázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, tovább fõztem még egy órát.
A vöröshagymát felkockáztam és megpirítottam. Beletettem a lisztet és elkészítettem a rántást.
Felengedtem hideg vízzel és besûrítettem a levest.
Ízesítettem fokhagymával, õrölt borssal, delikáttal és erõs paprikával.
Só nem került a levesbe.
Jó étvágyat!