Kutap - örmény töltött pisztráng
sponsored links
Mint már említettem az örmény töltött alma bejegyzésemben dr. Issekutz Sarolta Erdélyi konyha, fûszerezve címû gyûjteményébõl több ételt is elkészítettem. Többek közt a képen látható kutapot, vagyis töltött pisztrángot, ami fejedelmi étel, ugyanis noha soha nem voltam halrajongó, ezt bármikor szívesen fogyasztanám. Az eredeti recepttõl annyiban tértem el, hogy nem hajlítottam körré a pisztrángot, hanem simán sütöttem meg, ui. sajnos csak fagyasztott és a belsõ szerveitõl megtisztított pisztrángot sikerült vásárolnom. Ettõl függetlenül az eredmény mesés lett, de körré hajlítva szebb lett volna, az biztos.
Hozzávalók: 2-3 szép pisztráng, 1 borospohárnyi rizs, féldiónyi gyömbér, félmaréknyi mazsola, só, 1-2 evõkanálnyi vaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A borospohárnyi rizsbõl kétszer annyi vízzel, pici sóval, reszelt gyömbérrel és...