kuszkusz vagy bulgur?

2011-05-20

sponsored links


Ez az étel nálam nagyon sokszor kerül asztalra. 2 fõre, 4 fõre, 20 fõre, egykutya. Könnyû elkészíteni, kellemes friss de fûszeres, könnyû, de jól laksz tõle. Olyan Nyárikonyhás. Nyarat varázsol az asztalra télen is.
Akármilyen egyszerû, már sok nem túl ízletes formában is ettem másoknál. Leggyakoribb hiba, hogy túl száraz, megfulladsz tõle. Ez adódhat abból, hogy nem öntenek rá elég alaplevet - ráadásul sokan vizet - így íz nélkül is marad, másik alapvetõ hiba, hogy nem raknak hozzá  elég zöldséget, amitõl pont jó lesz, se nem száraz, se nem túl szottyos.
A receptet pont ezért úgy írtam, hogy a külöféle alapvetõ alkotórészek elkülönüljenek. Ezeken belül azonban úgy variálunk, ahogy ízlésünk diktálja. Külön köszönet a fûszerekét a Fûszerkuckónak, akiktõl a harissát és a római köményt kaptam.

Zöldséges kuszkusz/bulgur

Elkészítési idõ:    25 perc
Mennyiség:          4 fõ
Fõzés/sütés:        10 perc

Hozzávalók:...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2011/05/kusz...

sponsored links

Keres?s