KUSZKUSSZAL TÖLTÖTT FEKETE KAGYLÓK

2017-06-11

sponsored links

/COZZE RIPIENE DI COUS-COUS/

............ csakis friss kagylót használjunk, ha lehetõségünk van rá. Megéri egy
kis türelmet szentelni ennek az ételnek, mert nagyon finom. Elõéteként, illetve
második fogásként tálalhatjuk.


Hozzávalók: (4 személyre)

1,5 kg fekete kagyló
25 dkg kuszkusz
40 dkg paradicsom konzerv
2 gerezd fokhagyma, olivaolaj
petrezselyemzöld só







A kagylót megtisztitjuk, átmossuk, és egy edénybe tesszük.
Alágyújtunk és lefedjük. Addig fõzzük (néhány perc), amig a
kagylók kinyilnak és levet engednek. (1x megkeverhetjük, hogy
a felsõk alulra kerüljenek)


A kagylókat leszûrjük úgy, hogy a levét felfogjuk.
A forró lébõl kimérünk 3,2 dl-ert (ha kell vizzel pótoljuk), és
hozzáadunk 2 evõkanálnyi olivaolajat. Sózni nem szabad, mert a
kagylók kiengedett leve már eleve sós!
A kuszkuszt egy edénybe tesszük, és ráöntjük a forró kagyló
levet, ?tforgatjuk, lefedjük. 20-30 percig ?llni hagyjuk.

Egy nagyobb edénybe kevés olivaolajat öntünk, és beletesszük az
apróra vágott fokhagymát. Átfuttatjuk, és ráöntjük a paradicsomot.
Enyhén sózzuk és 10 percig fõzzük. Ezután bõven megszórjuk
apróra vágott friss petrezselyemzölddel.


A kuszkuszt villával meglazitjuk, és megtöltjük vele a kagylókat,
amiket ezután eredeti formájára visszahajtunk, és egy vékony
madzaggal átkötünk, hogy a kuszkusz ne tudjon belõle kiesni.


A megtöltött kagylókat óvatosan a paradicsomos szószba helyezzük.
10 percig fõzzük úgy, hogy 1x óvatosan átforditjuk.


Bõven megszórjuk vágott petrezselyemmel, és melegen tálaljuk.











Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2017/06/kuszk...

sponsored links

Keres?s