KUSZKUSSZAL TÖLTÖTT FEKETE KAGYLÓK
sponsored links
/COZZE RIPIENE DI COUS-COUS/
............ csakis friss kagylót használjunk, ha lehetõségünk van rá. Megéri egy
kis türelmet szentelni ennek az ételnek, mert nagyon finom. Elõéteként, illetve
második fogásként tálalhatjuk.
Hozzávalók: (4 személyre)
1,5 kg fekete kagyló
25 dkg kuszkusz
40 dkg paradicsom konzerv
2 gerezd fokhagyma, olivaolaj
petrezselyemzöld só
A kagylót megtisztitjuk, átmossuk, és egy edénybe tesszük.
Alágyújtunk és lefedjük. Addig fõzzük (néhány perc), amig a
kagylók kinyilnak és levet engednek. (1x megkeverhetjük, hogy
a felsõk alulra kerüljenek)
A kagylókat leszûrjük úgy, hogy a levét felfogjuk.
A forró lébõl kimérünk 3,2 dl-ert (ha kell vizzel pótoljuk), és
hozzáadunk 2 evõkanálnyi olivaolajat. Sózni nem szabad, mert a
kagylók kiengedett leve már eleve sós!
A kuszkuszt egy edénybe tesszük, és ráöntjük a forró kagyló
levet, ?tforgatjuk, lefedjük. 20-30 percig ?llni hagyjuk.
Egy nagyobb edénybe kevés olivaolajat öntünk, és beletesszük az
apróra vágott fokhagymát. Átfuttatjuk, és ráöntjük a paradicsomot.
Enyhén sózzuk és 10 percig fõzzük. Ezután bõven megszórjuk
apróra vágott friss petrezselyemzölddel.
A kuszkuszt villával meglazitjuk, és megtöltjük vele a kagylókat,
amiket ezután eredeti formájára visszahajtunk, és egy vékony
madzaggal átkötünk, hogy a kuszkusz ne tudjon belõle kiesni.
A megtöltött kagylókat óvatosan a paradicsomos szószba helyezzük.
10 percig fõzzük úgy, hogy 1x óvatosan átforditjuk.
Bõven megszórjuk vágott petrezselyemmel, és melegen tálaljuk.
............ csakis friss kagylót használjunk, ha lehetõségünk van rá. Megéri egy
kis türelmet szentelni ennek az ételnek, mert nagyon finom. Elõéteként, illetve
második fogásként tálalhatjuk.
Hozzávalók: (4 személyre)
1,5 kg fekete kagyló
25 dkg kuszkusz
40 dkg paradicsom konzerv
2 gerezd fokhagyma, olivaolaj
petrezselyemzöld só
A kagylót megtisztitjuk, átmossuk, és egy edénybe tesszük.
Alágyújtunk és lefedjük. Addig fõzzük (néhány perc), amig a
kagylók kinyilnak és levet engednek. (1x megkeverhetjük, hogy
a felsõk alulra kerüljenek)
A kagylókat leszûrjük úgy, hogy a levét felfogjuk.
A forró lébõl kimérünk 3,2 dl-ert (ha kell vizzel pótoljuk), és
hozzáadunk 2 evõkanálnyi olivaolajat. Sózni nem szabad, mert a
kagylók kiengedett leve már eleve sós!
A kuszkuszt egy edénybe tesszük, és ráöntjük a forró kagyló
levet, ?tforgatjuk, lefedjük. 20-30 percig ?llni hagyjuk.
Egy nagyobb edénybe kevés olivaolajat öntünk, és beletesszük az
apróra vágott fokhagymát. Átfuttatjuk, és ráöntjük a paradicsomot.
Enyhén sózzuk és 10 percig fõzzük. Ezután bõven megszórjuk
apróra vágott friss petrezselyemzölddel.
A kuszkuszt villával meglazitjuk, és megtöltjük vele a kagylókat,
amiket ezután eredeti formájára visszahajtunk, és egy vékony
madzaggal átkötünk, hogy a kuszkusz ne tudjon belõle kiesni.
A megtöltött kagylókat óvatosan a paradicsomos szószba helyezzük.
10 percig fõzzük úgy, hogy 1x óvatosan átforditjuk.
Bõven megszórjuk vágott petrezselyemmel, és melegen tálaljuk.