Kurkumás rizseshússal töltött kelkáposzta
sponsored links
Idestova másfél esztendeje készítettük ezt az ételt. Akkor õsz volt, de szerintem ezek az ízek most, forróság idején is remekül megállják helyüket. Nagyon könnyen, nagyon hamar elkészíthetõ étek lesz így, azt pedig garantálhatjuk, hogy az íze több évre megmarad emlékezetetekben!
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús (lapocka)
1 kis fej kelkáposzta,
1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint csili,
olívaolaj, só, bors,
1 ek. õrölt kurkuma,
1 kk. õrölt kömény.
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzátesszük a darált sertéshúst és az ugyancsak felaprított fokhagymát. Addig pirítjuk, míg egy kis levet ereszt, majd hozzátesszük a fûszereket, és rövid ideig pároljuk. Amennyiben kevés lenne a folyadék, úgy azt lehet pótolni. Egy csésze mennyiségû párolt rizzsel összeforgatjuk, és hagyjuk kihûlni. A kelkáposztát megtisztítjuk, leveleire szedjük, majd a leveleket néhány percig blansírozzuk, kivesszük, lecsepegtetjük. Az elkészített töltelékkel megtöltjük a leveleket, feltekerjük, üvegtálba tesszük, kis vajdarabokat helyezünk a tetejére, és magas hõmérsékleten pirosra sütjük. A tálaláskor meglocsolhatjuk egy kis tejföllel.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2013: Tyúkgomba keletiesen
2012: Mentás-citrusos tzatziki
2011: Láng György (George Lang) 1924-2011
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús (lapocka)
1 kis fej kelkáposzta,
1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint csili,
olívaolaj, só, bors,
1 ek. õrölt kurkuma,
1 kk. õrölt kömény.
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzátesszük a darált sertéshúst és az ugyancsak felaprított fokhagymát. Addig pirítjuk, míg egy kis levet ereszt, majd hozzátesszük a fûszereket, és rövid ideig pároljuk. Amennyiben kevés lenne a folyadék, úgy azt lehet pótolni. Egy csésze mennyiségû párolt rizzsel összeforgatjuk, és hagyjuk kihûlni. A kelkáposztát megtisztítjuk, leveleire szedjük, majd a leveleket néhány percig blansírozzuk, kivesszük, lecsepegtetjük. Az elkészített töltelékkel megtöltjük a leveleket, feltekerjük, üvegtálba tesszük, kis vajdarabokat helyezünk a tetejére, és magas hõmérsékleten pirosra sütjük. A tálaláskor meglocsolhatjuk egy kis tejföllel.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2013: Tyúkgomba keletiesen
2012: Mentás-citrusos tzatziki
2011: Láng György (George Lang) 1924-2011