Kurkumás burgonyasült zöldbabbal

2014-05-20

sponsored links


Hozzávalók:
  • 500 g piros újburgonya
  • 250 g zöldbab (mélyhûtött, zöld csövû)
  • 3 ek olívaolaj
  • õrölt bors
  • õrölt kömény
  • kurkuma
  • paprika 

Elkészítés:
  1. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Ráöntünk 2 evõkanálnyi olívaolajat és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje az olaj. Alaposan megfûszerezzük a felsorolt fûszerekkel, majd újra jól összeforgatjuk.
  2. Elõmelegítjük a sütõt 200 fokra.
  3. A fûszeres burgonyát egy lapos sütõtálba vagy tepsibe tesszük és kb 25 percre betoljuk a sütõbe.
  4. Addig elõkészítjük a zöldbabot, melyet a burgonyához hasonlóan készítünk elõ: 1 ek olívaolajjal és fûszerekkel alaposan összekeverjük.
  5. A zöldbabot rászórjuk a félig átsült burgonyára, össze is keverhetjük, majd visszatesszük a sütõbe még kb 20 percre. 
  6. Akkor van kész, amikor a burgonya belül puha, kívül ropogós, a zöldbab pedig puha, de kicsit még roppanós.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Parmezánnal megszórva önálló ételként is megállja a helyét, de enélkül inkább köretnek ajánlom.
- Recept innen.

Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/05/kurk...

sponsored links

Keres?s