Kurkumás burgonyasült zöldbabbal
sponsored links
Hozzávalók:
- 500 g piros újburgonya
- 250 g zöldbab (mélyhûtött, zöld csövû)
- 3 ek olívaolaj
- só
- õrölt bors
- õrölt kömény
- kurkuma
- paprika
Elkészítés:
- A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Ráöntünk 2 evõkanálnyi olívaolajat és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje az olaj. Alaposan megfûszerezzük a felsorolt fûszerekkel, majd újra jól összeforgatjuk.
- Elõmelegítjük a sütõt 200 fokra.
- A fûszeres burgonyát egy lapos sütõtálba vagy tepsibe tesszük és kb 25 percre betoljuk a sütõbe.
- Addig elõkészítjük a zöldbabot, melyet a burgonyához hasonlóan készítünk elõ: 1 ek olívaolajjal és fûszerekkel alaposan összekeverjük.
- A zöldbabot rászórjuk a félig átsült burgonyára, össze is keverhetjük, majd visszatesszük a sütõbe még kb 20 percre.
- Akkor van kész, amikor a burgonya belül puha, kívül ropogós, a zöldbab pedig puha, de kicsit még roppanós.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Parmezánnal megszórva önálló ételként is megállja a helyét, de enélkül inkább köretnek ajánlom.
- Recept innen.