Kung pao karfiol
sponsored links
A receptet itt talĂĄltam. Nagyon megtetszett Ăgy ez lett a mai ebĂ©dĂŒnk.
HozzĂĄvalĂłk 7 fĂ” rĂ©szĂ©re: 3 közepes fej karfiol, 1 csĂ©sze liszt, 1 ek szĂłda bikarbĂłna, 1,5 csĂ©sze tej (lehetĂ”leg szĂłja) 0,5 csĂ©sze szĂłjaszĂłsz, 0,5 csĂ©sze agave szirup ( Ă©n most juhart hasznĂĄltam) 1 ek szezĂĄm olaj, 1 ek rizsecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek friss gyömbĂ©r(aprĂtva) 1 ek kemĂ©nyĂtĂ”
ElkĂ©szĂtĂ©se: melegĂtsĂŒk elĂ” a sĂŒtĂ”t 230 fokra. A lisztet, szĂłdabikarbĂłnĂĄt Ă©s tejet keverjĂŒk el alaposan. A karfiolt szedjĂŒk rĂłzsĂĄira Ă©s forgassuk bele a lisztes tejes keverĂ©kbe. Egy nagy tepsibe tegyĂŒnk sĂŒtĂ”papĂrt, majd fektessĂŒk rĂĄ a megmĂĄrtott karfiolokat. SĂŒssĂŒk 10 percig, amĂg a lisztes keverĂ©k meg nem szĂĄrad rajta. VegyĂŒk ki, öntsĂŒk egy nagyobb tĂĄlba Ă©s hagyjuk 5-10 percig hĂ»lni. Közben kĂ©szĂtsĂŒk el a szĂłszt. A szĂłjaszĂłszt, szirupot, szezĂĄmolajat Ă©s rizsecetet tegyĂŒk egy lĂĄbosba, Ă©s kezdjĂŒk el melegĂteni. Közben a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt is aprĂtsuk fel, adjuk hozzĂĄ, majd a kukoricakemĂ©nyĂtĂ” is mehet az edĂ©nybe. KevergessĂŒk, amĂg be nem sĂ»rĂ»södik. ĂntsĂŒk a karfiolra, jĂłl forgassuk ĂĄt, majd egy Ășjabb sĂŒtĂ”papĂrt tegyĂŒnk a tepsibe Ă©s öntsĂŒk ĂĄt ide a megforgatott karfiolokat. SĂŒssĂŒk Ășjabb 10 percig (lehet picit tovĂĄbb is) 230 fokon. PĂĄrolt rizzsel kĂnĂĄljuk. TĂĄlalĂĄsnĂĄl szĂłrjuk meg metĂ©lĂ”hagymĂĄval ( Ă©n most petrezselyemzölddel) Ă©s szezĂĄmmaggal a karfiolokat.
HozzĂĄvalĂłk 7 fĂ” rĂ©szĂ©re: 3 közepes fej karfiol, 1 csĂ©sze liszt, 1 ek szĂłda bikarbĂłna, 1,5 csĂ©sze tej (lehetĂ”leg szĂłja) 0,5 csĂ©sze szĂłjaszĂłsz, 0,5 csĂ©sze agave szirup ( Ă©n most juhart hasznĂĄltam) 1 ek szezĂĄm olaj, 1 ek rizsecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek friss gyömbĂ©r(aprĂtva) 1 ek kemĂ©nyĂtĂ”
ElkĂ©szĂtĂ©se: melegĂtsĂŒk elĂ” a sĂŒtĂ”t 230 fokra. A lisztet, szĂłdabikarbĂłnĂĄt Ă©s tejet keverjĂŒk el alaposan. A karfiolt szedjĂŒk rĂłzsĂĄira Ă©s forgassuk bele a lisztes tejes keverĂ©kbe. Egy nagy tepsibe tegyĂŒnk sĂŒtĂ”papĂrt, majd fektessĂŒk rĂĄ a megmĂĄrtott karfiolokat. SĂŒssĂŒk 10 percig, amĂg a lisztes keverĂ©k meg nem szĂĄrad rajta. VegyĂŒk ki, öntsĂŒk egy nagyobb tĂĄlba Ă©s hagyjuk 5-10 percig hĂ»lni. Közben kĂ©szĂtsĂŒk el a szĂłszt. A szĂłjaszĂłszt, szirupot, szezĂĄmolajat Ă©s rizsecetet tegyĂŒk egy lĂĄbosba, Ă©s kezdjĂŒk el melegĂteni. Közben a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt is aprĂtsuk fel, adjuk hozzĂĄ, majd a kukoricakemĂ©nyĂtĂ” is mehet az edĂ©nybe. KevergessĂŒk, amĂg be nem sĂ»rĂ»södik. ĂntsĂŒk a karfiolra, jĂłl forgassuk ĂĄt, majd egy Ășjabb sĂŒtĂ”papĂrt tegyĂŒnk a tepsibe Ă©s öntsĂŒk ĂĄt ide a megforgatott karfiolokat. SĂŒssĂŒk Ășjabb 10 percig (lehet picit tovĂĄbb is) 230 fokon. PĂĄrolt rizzsel kĂnĂĄljuk. TĂĄlalĂĄsnĂĄl szĂłrjuk meg metĂ©lĂ”hagymĂĄval ( Ă©n most petrezselyemzölddel) Ă©s szezĂĄmmaggal a karfiolokat.